MILITARY HIGHWAY – VANDREDAG 5

Start byPasananuri til Nagvarevi
Dato10. september 2019
Vejr+12C  – heldagsregn
Højdemeter op218 m
Højdemeter ned15 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag13 km
Afstand tilbagelagt i alt105 km
3. dag i streg med regn og det bliver mere koldt. Heldigvis er dagens vandring ikke så lang. Så er det måske muligt at få vasket tøj og få det tørt. Godt jeg har 3 par strømper med. Første besøg er i den lokale kirke for at se den indvendig og være lidt i tørvejr.  Denne dag er nok den mest kedelige indtil nu, ikke meget at se på bortset fra store lastbiler og russisk indregistrerede personbiler, der kører som bare fanden. Man bliver møg våd og beskidt når de kører forbi uanset hvilken side man vandre i på vejen. Dagens overnatningssted er åbenbart velbesøgt med flere russiske gæster kan man se på  bilernes nummerplader. Det er ved at være deprimerende med al det regn dag efter dag. Deprimerende at være kold og våd både indvendig og udvendig. Deprimerende ikke at kunne få vasket tøj og få det tørt - især uldsok ker. Deprimerende ikke at se solen, men kun se skyer og tåge i dis se smukke omgivelser. Deprimerende at overnatte på kolde værelser og gå i bad i kolde badeværelser. Når, så fik jeg hældt vand ud af ørerne. Dagens vandring var ikke særlig interessant og der var ikke noget interessant at se eller opdage bortset fra de få køer der gik lidt forpjusket i vejsiden og de par hunde, der også var drivvåde og ikke rigtig gad løbe efter mig, når jeg gik forbi det de skulle passe på.
Det er jo nødvendigt at tisse når man vandre. Jeg fandt et tomt busstopskur satte min rygsæk, vandrestave og regnfrakke på bænken, da jeg kom om til bænken igen stod der en stor hund logrende. Jeg fik et chok, men heldigvis var den kontaktsøgende og logrede helt vildt. Jeg fandt en kiks i rygsækken og gav den den og den spiste den glædeligt. Så venlige hunde er der også. Jeg er nu i næsten i kote 1300 m og det gør jo ikke vejret meget bedre. Fra Tbilisi og her godt 115 km længere nord på har jeg vandre godt 1000 m op. Det er sket meget umærkeligt, men det er jo i realiteten kun 1 % på strækningen. I Tbilisi var det sommer og her er det efterår og koldt. Her er der ikke varme på værelserne, man tager bare en trøje mere på eller et tæpper over sig. Så her til aften sidder jeg på værelset med sengetæppet over mig og skriver dagbog og ser danske nyheder fra TV2 på min Ipad. Der er wifi på alle overnatningsstederne og der er i det hele taget fantastisk god internetforbindelse over alt i Georgien. 
Khachapuri - er det berømt georgiske ostebrød. Det serveres i mange afskygninger - det originale som billedet nedenfor - bagt af hvedebrød  med georgisk gedeost og et æg i midten. Det findes også som pizza med ost og f.eks. spinat eller tomat imellem. Det spises til både morgenmad, frokst og som aftensmad. Der spises ofte en god salat med agurk og tomat blandet med et godt krydderi. Et dejligt populært måltid.  Khachapuri spises også som supplement til en valgt ret, som man sædvanlig vælger brød til.
I øvrigt er det hurtigt at spise, billigt og giver god mæthedsfornemmelse.
Aragvi Guest House er både restaurant og hotel med moderne værelser. Det ligger direkte ud til Military Highway og med Aragvi floden i baghaven. Bag den er der de høje bjerge, nu hvor der også er sne på toppen. Jeg er tjekket ind på et stort værelse med dobbeltseng og en separat seng, pænt badeværelse. Det eneste der mangler er lidt varme på værelset. Restauranten er pænt besøgt, måske fordi der er pejs og tændt op i den og jeg tror at de fleste værelser er booket. Der holder flere biler med russiske nummerplader uden for. Den nærmeste by er ca. 4 km længere nord på. Et pænt og hyggeligt sted med venlig servering. Pris for overnatning inkl. morgenmad er 70 GEL.

Skriv et svar