VIA FRANCIGENA II – DAG 19

Start bySan Quirico A’Orcia til Radiconfani
Dato20. maj 2016
Vejr+18C – + 20C overskyet / blæst
Højdemeter op730 m
Højdemeter ned240 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag35 km
Afstand tilbagelagt i alt489 km
Det siges, ifølge traditionen, at en pilgrimsfærd skal indeholde prøvelser for pilgrimmen.
For en moderne pilgrim er det at der ikke i 2 dage har været WIFI en stor prøvelse.
En anden prøvelse i dag er, at det er den hårdeste vandringsdag indtil nu. Længden på 36 km kan naturligvis være hvad det er, men antallet af højdemeter overgår alt tidsligere på Via Francigena.
De 36 km tilbagelægges mellem San Quirico d'Orcia og Radicofani.
Radicofani ligger på et af de højeste punkter i sydøst Toscana på grænsen mod Lazio regionen.
Vejret er lidt mindre varmt end tidligere 18-20C og det blæser herude i de høje træløse bakker, hvor dagens endemål ligger i kote 814 m.
Fra morgenstunden vandres igennem en lille charmerende by - Bagno Vignoni - der har termiske bade og bidt i byen er Piazza d'acqua og efterfølgende vandres over en gangbro over Fiume Orcia og derefter vandres gennem mindre skove og ud på marker.
er efter foregår vandringen faktisk i 2 dele, den første på en landevej bygget op i sten - ikke brosten - som idag kun benyttes sporadisk, men tidligere har været den eneste forbindelsesvej nord-syd Via Cassia.
Via Cassia kommer I til at høre mere om - meget mere.
Via Cassia forbinder en række i dag mindre byer og følger niveaumæssigt det bølgende landskab, hvorfor der er mange højde meter i dagens vandring. Ca 10 km før Radicofani i Ricorsi vandres der dels på og dels langs SS 2 - som I tidligere har hørt om - og som et Via Cassia Nuova og er en ret befærdet hovedlandevej.
Og her ude på landet skal jeg bare lige nævne - at her køres der altså meget hurtig.
Fra Ricorsi vandres der kun op, op, op, ...resten af vejen til Radicofani. Nogle gange vandres der væk fra den asfalterede landevej ind på markveje og stier, men det er dels for at skære et hårnålesving af, men en del højdemeter til følge - så om det er bedre at vandre på landevejen eller op og ned på stierne, kan vel nærmest komme ud på et.
Det er lige slemt og lige anstrengende hele tiden at vandre op og op over ca. 10 km.
Jo højere du kommer jo flottere er udsigten over syd Toscana.
Radicofani er en en gammel renæssanceby med en borg og et borgtårn, der i øvrigt kan ses milevidt. Det har faktisk fulgt mig hele dagen og blevet større og større, indtil man står ved foden af det i udkanten af byen.
Via Francigena løber igennem byen forbi byens kirke Chiesa di San Pietro. Den aflagde jeg et besøg.
Jeg bor denne nat på et B&B midt i byen og køber lokalt ind til aftensmad, da der er køkkenudstyr på overnatningsstedet.

Skriv et svar