CHEMIN DE SAINT JACQUES II DAG 2

Start byMontcuq til Moissac
Dato7. september 2018
Vejr+16C – +23C let regn / tørt
Højdemeter op300 m
Højdemeter ned390 m
Sværhedsgradmedium
Afstand tilbagelagt i dag34 km
Afstand tilbagelagt i alt60 km
Morgenmaden bestod af 2 stykker ristet brød, smør og marmelade og en kop te. Lidt sparsom morgenmad, men jeg havde selv noget brød og ost med i rygsækken. Ud på pilgrimsruten kl.8.00 i et vejr, som viste sig fra den pæne side hele dagen. Ca. halvdelen af dagen var vandring på asfalt og rest var på stier og grusveje. Indtil middag var det stort set en et faldt terræn, hvorimod hen mod Moissac blev det mere bakket, hvor jeg skulle over et par åse. Det var godt nok en lang vandring, men egentlig var den ikke særlig barsk med hensyn til højdemeter, da bakkerne var med bløde profiler.  På dagens vandring var der ikke de mange oplevelser, da der ikke var nogen kulturminder at se eller besøge. Det var egentlig en behagelig vandring i godt sommervejr igennem agerland og mindre vinarealer og igennem en mørk skov. Vandringen ind i Moissac var gennem en mindre forstad til centrum. Efter at have indlogeret mig på hotellet nær kirkepladsen, tog jeg ud for at besøge kirken og nåede det lige inden den blev lukket. Imidlertid var et pilgrimskontor bag kirken, hvor det var muligt at stemplet pilgrimspasset. Kirken er nærmest en katedral og har tidlige haft status af katedral.
Ved kirkepladsen er der en række restauranter og her valgte jeg at få serveret en pizza og efterfølgen for en gangs skyld en isdessert. 
Moissac er en pæn stor by, hvor floden Le Tarn skærer sig igennem. Byens attraktion er middelalderkirken med den imposante søjlegang, der var et pilgrimsmål. I dag er byen en handelsby med egen gågade med butikker passet ind i de gamle bygninger. Byens centrum er omkring den smukke kirkeplads, som danner afslutningen på gågaden og med restauranter omkring. Hotellet jeg har booket overnatning på ligger ikke langt fra kirkepladsen og op til pilgrimsruten. Hotel Luxemburg, der viser sig at være et hotel, hvor tiden er løbet fra det, men pænt og rent og med udmærket morgenmad. Overnatningen stod inkl. morgenmand i 55€.

Skriv et svar