CAMINO DEL NORTE – DAG 20

Start ByEl Pitu til Cadevado
Dato6. september 2013
Vejr+15C – +17C regn
Højdemeter op530 m
Højdemeter ned480 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag37 km
Afstand tilbagelagt i alt578 km
En Guds jammerlig dag, noget af en rigtig lor.... dag.
Jeg har opgivet at bo på albergues, fordi jeg ikke gider at bo sammen med andre, så jeg tilrettelægger nu vandringen ud fra muligheden for at finde en alternativ overnatning. Så er det sagt.
Vandringen var rædselsfuld - fordi det for det første regnede ret meget hele dagen - det kan så være hvad det er - men også fordi vandringen var på den gamle N 632 - der er den tidligere hovedvej langs kysten. Den er stadig befærdet, men dog behersket. Men den snor sig i zig-zag gennem landskabet med mange sving og bakke op og bakke ned.
Og der er absolut intet at berette om på vandringen, andet end at det er "rå vandring".
Det eneste plus på turen var vel at du kom gennem Asturiens smukkeste landsby - men det var i 1968, den blev belønnet for det. Så det er jo nogen dage siden.
Dagens udfordring var regnen, for det regner. Hele dagen var der over 15 mm regn efter de oplysninger jeg har fra en utrolig god hjemmeside med vejr meldinger - yr.no - en norsk hjemmeside der er ret pålidelig for 7 millioner vejrstationer i verden. Det regne hele dagen og alt der i forvejen ikke var vådt blev vådt.
Jeg har sikret min rejsepapirer (billetter/pas/og pilgrimspas/kørekort) i nogle plastikposer, som bruges når vi har væske, med i håndbagagen når vi flyver. Min smarttelefon er vandtæt og det er mit foto apparat også.
Så nu er udfordringen at finde en overnatning, hvor jeg har en forhåbning om at jeg kan nå at få tørret alt dit tøj.
Jeg slog op på www.booking.com med 375.000 hoteller overalt i verden og skrev Cadavedo, fordi det var den første "større" by jeg ville kunne komme til.
Det viser sig så at Cadavedo ikke er en by, men et område på ca. 10 km2 med spredt bebyggelse.
Den overnatning jeg havde bestilt var til alt hel næsten direkte på caminoen. Hvor heldig kan man være?
Man kan ind imellem forbande sig selv, at man vandre ikke mindre end 36 km i møgvejr.
Man har poncho på og har begrænset synsfelt og vandet render ned af een. Hvad kan man andet foretage sig end at vandre.
At jeg så også er snyde heldig at min overnatning faktisk ligger direkte ud til caminoen uden at jeg var vidende om det, er vel nok en af de ting, som caminoen giver, mens den tog dagen med regn.

Skriv et svar