DEN DANSKE PILGRIMSRUTE – 2022 – DAG 5

Start ByFarum – Ballerup
Dato12. juli 2022
Vejr+17 C – +25 C sol / brise
Højdemeter op55 m
Højdemeter ned53 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag14 km
Afstand tilbagelagt i alt85 km

Det var igen idag godt nok varmt. I solen vel optil +30C og kun let brise. Det var naturvandring hele dagen først mod syd langs den vestre del af Farum Sø på skovstier og senere vandres i udkanten af Værløse stadig sydpå frem til Søndersø. Der vandres vest om søen og derefter gennem Jonstrup Vang og Hareskoven og til sidst ind i Ballerup til Ballerup Kirke. På vandringen dagen igennem mødte jeg lokale motionister og nogle få cyklister. Der var tid til indre dialog i dag i et smukt landskab og først ved dagens endemål Ballerup Kirke kom pilgrimsformålet til syne. Desværre var kirken ikke åben. Den er i øvrigt indviet til Skt. Jacob. Ikke langt fra kirken er for nogle år tilbage blevet etableret et herberg i stil med dem vi finder i Spanien på de mange caminoer, hvor en pilgrim for rimelige penge, kan få overnatning i en køjeseng og adgang til bad/toilet og køkkenfaciliteter. For at drive herberget er oprettet en forening, som samtidig har foreningslokaler i Pilgrimshuset og har arrangementer om pilgrimslivet.

Skriv et svar