DEN DANSKE PILGRIMSRUTE FYN SYD 14. APRIL

Start byBrobyværk til Horne
Dato14. april 2024
Vejr+8C – +15C overskyet/blæst
Højdemeter op97 m
Højdemeter ned121 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag23 km
Afstand tilbagelagt i alt45 km

Efter et lækkert bordkort på Brobyværk Kro, tog jeg afsked med det venlige og opmærksomme personale og begav ud på dages vandring mod Horne.                                                                                          Det blev noget af en blandet vandring. Brobyværk ligger uden for den officielle pilgrimsrute og som dagen skred frem, kom jeg kun sporadisk tilbage på den.                                                                                                 I Vester Hæssinge mødte jeg den første af dagens 2 kirker. Da jeg vandrede forbi var gudstjenesten denne søndag netop afsluttet, hvorfor jeg kunne se kirken indvendig.                                                                    Jeg måtte ud på en længere vandring på hoved landevejen og 7 km før Fåborg kunne jeg vandre ind på Ølandsstien, som går over det bakkede landskab mod Fåborg Havn. Hvor der kan vandres ind på stien, ligger en cafe og her kunne jeg spise frokost.                                  Det er et meget bakket landskab der vandres igennem. Efter nogle få km går stien over hovedlandevejen, men efter omkring 1 km derefter, måtte jeg opgive. Stien stod under vand og alternativer for at komme rundt om sumpområdet, som stien gik igennem på en gangbro – var der ikke. Så tilbage for at vandre på hovedlandevejen mod Fåborg.                                                                                                                              Da dagen var fremskreden, gav det ikke menig at vandre igennem Fåborg, fordi jeg skal vandre yderligere 6 km til Horne, hvor jeg skal overnatte. Det ville blive en noget sen indtjekning og yderligere 2-3 km på grund omvejen. Så jeg måtte igen vandre på landevej.                  Det har været tørvejr hele dagen, men det har godt nok været blæsende, endda rigtig blæsende. Man bliver ør i hovedet af blæst. Horne er en mindre landsby, men til byen hører en utrolig stor og lidt usædvanlige sognekirke. Oprindelige har den været en rundkirke, som senere er blevet udvidet. Af sognekirke er den også usædvanlig ved at have et galleri, hvor der er plads til kirkegængere. Kirken var åben, så den blev naturligvis beset indvendig.

Jeg overnatter i Horne på Lundsgård B&B, det er faktisk en kursus- og ferieejendom, hvor der uden for feriesæsonen ikke serveres morgenmad. For overnatning betalt jeg 795 DKK
,

Skriv et svar