VIA DE LA PLATA I – DAG 11

Start byAlucuescar til Caseres
Dato12. oktober 2014
Vejr+13C – 18C regn / overskyet / blæst
Højdemeter op180 m
Højdemeter ned200 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag44 km
Afstand tilbagelagt i alt307 km
Vandringen i dag er en af de længste jeg nogen sinde har vandret. Lige inden jeg skulle starte ud var det skybrud og det havde dagen i forvejen også været skybrud. Så der var bare vådt alle vegne.
De lokale frarådede at vandre på Caminoen de første ca. 10 km, hvorfor jeg startede ud med at vandre på hovedlandevejen, der kun er lokalt befærdet.
Da jeg startede ud var det blevet tørvejr og hele dagen vekslede det mellem sol, overskyet og små regn og overskyet, desuden var der en massiv vestenvind.
Vandring foregik mest på caminoen langs landevejen og så en tur udover et plateau, hvor man skulle krydse en privat flyveplads. Den var godt nok forladt, så der var ingen fare ved at krydse start/landingsbanen.
Ellers var det bare "rå" vandring hele dagen igennem indtil Caseres var nået.
Det er mærkeligt som man kommer ind af "bagdøren" til byerne - gennem nogle underligere rodede områder, som er dårlig vedligeholdte og forfaldne.

Caseres
 
Caseres er en stor by med ca. 95.000 indbyggere.
Er regions hovedstad i Extemadura. Byen er også her delt i en ny by og en meget velbevaret ældre bydel fra baroktiden. (1550 -1650).
Den ældre bydel ligger højest oppe og har et utal af velbevarede og istandsatte paladser, herskabshuse og huse tilhørende adelen. Der er et væld af kirker og mange bygninger har tårne. Tårne var et statussymbol.
Gaderne/gyderne er smalle og det er forbudt at køre ind i den gamle bydel. Bydelen er på UNESCO liste over verdens kulturarv.

Skriv et svar