SAINT JAMES WAY – DAG 4

Start ByDummer – Tadley
Dato20. juni 2023
Vejr+15 C – +25 C regn / sol / overskyet
Højdemeter op137 m
Højdemeter ned83 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag25 km
Afstand tilbagelagt i alt95 km

Det var en dag på vej til “helvede”. Hvordan? Jo, se – jeg skal nok komme til emnet. Da jeg stod op regnede det. Efter en beskeden morgenmad, som var med i overnatningen suppleret med eget indkøb og alt regntøjet på, rygsæk og mig selv, stoppede det med at regne. Nu vidste jeg, at vandrestien over natten var blevet våd, derfor besluttede jeg at vandre direkte til Basingstoke for at besøge St. Michael Church der, som man ellers ikke gør på St. James Way. Basingstoke ligger uden for pilgrimsvejen, men dog uden at det giver flere kilometer på etapen. Fint nok. Det var bare 4 km på den hvide stribe på hovedlandevejen mellem Winchester og Basingstoke tirsdag morgen. Basingstoke er på størrelse med Aalborg. På vej ind mod byen fik jeg suppleret morgenmaden med en osteburger og kop te ved en vejbod. De sidste 4 km var trods alt med fortov. Det vil dog sige, at der var vejarbejder flere steder, så man blev sendt over til fortovet på den anden side gang på gang. Endelig ankommet til kirken indviet til – Archangel Michael – lukkede jeg mig ind lidt i kl. 11. Ved slutningen af besøget kom en herre på min egen alder hen til mig og spurgte til mig og min rygsæk. Straks blev jeg ledsaget til kirkekontoret, hvor et tørre detektivarbejde blev igangsat for at finde kirkens stempel. Det blev fundet. Men stempelpuden fandt man ikke. Der er nu en håndskrevet attestation i pilgrimspasset. Og så til vejen eller rette sagt stien til “HELVEDE”.Jo, for nu skulle jeg igen ud på St. James Way. Igen 2 km på hovedlandevej og så til højre ind på, hvad der skulle være stien. Ind gennem “helvedes forgård” i form af mands høje brændenælder, skarntyder, brombærkrat i hovedhøjde og snerler om fødderne. Selvfølgelig havde jeg ikke lært lektien om at have lange bukser på. Så jeg ligner på ben og arme, een som har været oppe at slås med en arrig kat. Det svier og klør langt en på aftenen. 3 til 4 km igen gennem stier med vekslende vegetation i omfang og højde, men nu med lange bukser på. Sidst på vandringen på grusveje, små lokale veje og på fortov på vejen ind til Tadley. Hvor jeg overnatter. Jeg fik set en golfbane, 1 åben og 2 aflåste kirker, ingen pilgrimme (forstår det godt med den pilgrimsrute), flere vejarbejder og mange biler. Så sig ikke, at man ikke oplever helvede og himmel som pilgrim.

Skriv et svar