CAMINO DEL NORTE – DAG 28

Start ByMiratz til Sobrado dos Monxes
Dato15. september 2013
Vejr+13 – +22C tåge / sol
Højdemeter op390 m
Højdemeter ned360 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag25 km
Afstand tilbagelagt i alt797 km
Så vandringen i dag er fra Miratz til Sobrado dos Monxes.
I Sobrado er et af de største og mest spændende klostre på hele Camino del Norte.
Klosteret er stadig i brug selv om det i over 200 år  var forladt, men ellers var det i brug fra ca. år  1100 til år 1800
Klosteret har en gotisk middelalder kirke - der er en katedral værdig, men den er spartansk udstyret. Den har 2 høje tårne og er i det hele taget meget stor. Derudover er der beboelsesbygninger fordelt på flere gårdrum.
Men se billederne når de er lagt ind.
I klosteret er der mulighed ofr at overnatte i et albergue med ikke mindre end 94 senge. Og det hele er gratis inkl. morgenmad.
Men jeg foretrak at overnatte på det stedlige provinshotel - men måske skulle jeg have overnattet hos munkene?
I dag skal jeg igen ud at vandre i højen. Caminoen har nu været på Terra Cha - dette flade plateau i ca 500 m højde - der er vindomsust og tørt til at skal op over det højeste punkt på Camino del Norte i ca. 710 m højde.
Det lyder godt nok ikke af så meget, men vandringen foregår jo ikke i en plan stigning, men nærmest i 2 etaper, hvor du over kort afstand løfter dig 100 m op hver gang, for derefter at gå ned igen.
Oplevelsen er igen i dag at gå disse lange strækninger uden at se et menneske. Jeg kan i det fjerne høre en susen fra biler på motorvej A 8 der løber øst vest og altid er inden for nogle få kilometers afstand og caminoen krydser den her og der.
Oplevelsen er er også at nå Sobrado og når jeg vandre ind i byen - der er på størrelse med Faxe - er den alt dominerende bygning dette kloster med den kæmpe store klosterkirke.
Som nævnt er klosteret imponerende og interessant at gå rundt i - der er fri adgang til det meste - blot ikke området hvor munkene har deres bolig.
Byen nåede jeg en søndag og der var åbenbart byfest, der sluttede søndag aften. Der var Tivoli i byen og optræden på pladsen lige nedenfor hvor jeg havde indlogeret mig i byens eneste hotel.
Byens hotel - var et hotel i provinsen, slidt og halvkedeligt med tæpper på gulvet, der havde kendt bedre dage. Men jeg fik eget bad og egen seng. Det var der så også flere af mine medpilgrimme som også valgte.
Byfesten var nu ikke noget at råbe hurra for og den sluttede på slaget kl. 22.00 - måske fordi den også foregik på arealet op til klosteret - så det kan være at munkene har haft en finger med i planlægningen.

Skriv et svar