VIA DI FRANCESCO – DAG 14

Start byFoligno til Spoleto
Dato8. juni 2017
Vejr+35C sol / overskyet
Højdemeter op501 m
Højdemeter ned529 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag31 km
Afstand tilbagelagt i alt298 km
SPOLETO

Spoleto er opdelt i en gammel renæssance by, der ligger op ad bakkesiden med en meget stor højdeforskel. Den nye bydel ligger på dalsiden, hvor der er jernbane/busstation med forbindelser bl.a. mod Rom. Spoleto er på ca. 40.000 indbyggere, hvoraf de færrest bor i den gamle by del. Den del er forbeholdt de smukke gamle pladser, administrationen, kultur og ikke mindste kirker og katedral og ikke mindst den højt beliggende borg. Der er naturligvis alle faciliteter i byen.

DAGENS VANDRING

Vandringen er helt uden for guidebogens valgte rute. Jeg har i går og i dag haft ondt i venstre knæ og for at skåne det, har jeg valgt den fladeste rute og et bliver så på asfaltvej mellem Foligno og Spoleto. det er også en lang dagsvandring.
Ruten er nede i dalbunden og ikke på bakkesiderne, hvilket bl.a. så også gør, at der ikke er nogen skygge i det solrige vejr, når der vandres i landbrugsområde.
Jeg vil nævne, at på lange stræk af dagens vandring vandre jeg kun igennem nogle små flækker, så det var nyttet, at jeg havde vand nok med på vandringen, især nu hvor det er så varmt.

DAGENS OPLEVELSER

Venstre knæ er begyndt i går at gøre ondt. Det bliver jeg nødt til at tage hensyn til.
Derfor ligger jeg en ekstra dag over i Spoleto.
Vandringen er bare noget som skulle overstås og der er ikke ret meget end agerland at se på i løbet af dagen. Og sådan er det.
På vej ind mod Spoleto kan man i horisonten se byens borg, der ligger høj oppe på bakkesiden.
Man vandre ind i den nye bydel fra dalen og vandre så længere ind til bakkesiden, hvor der fra den nye by til den gamle rænessanceby er en betydelig højdeforskel.
Efter at have tjekket ind på hotellet og være i bad, gik jeg ud i den nye bydel for at få noget at spise. Jeg fandt en god pizzabar og købt mig et tidlig aftensmåltid. I øvrigt gik jeg en tur i den nye bydel. den nye bymidte har alle de sædvanlige faciliteter.

DAGENS OVERNATNINGSSTED

HOTEL SAN LUCA ****

Jeg besluttede at tage en ekstra hviledag på grund af mit venstre knæ, derfor har jeg booket 2 overnatninger i Spoleto.
Hotellet er et meget smukt og velholdt hotel med 24/7 reception.
Hotellet er beliggende lige neden for den gamle renæssance bydel og ud til pilgrimsruten.
Jeg er tildelt et meget stort dobbeltværelse med et dejlig stort badeværelse. Der er fri wifi.
I prisen er inkluderet morgenbuffet.
Pris er € 80 pr. nat.

Skriv et svar