VIA FRANCIGENA I – DAG 2

Start ByCalais til Arras
Dato9. august 2015
Vejr+25C sol
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag10km
Afstand tilbagelagt i alt51 km
Her søndag morgen er der ikke meget trafik i Calais. Der er i øvrigt heller ikke mange rejsende på stationen i Calais kl. 10.00.
Hjemmefra har jeg planlagt, at jeg først vil vandre fra Besancon og indtil der vil jeg tage tog mellem de 6 katedraler i Frankrig, som er på Via Francigena.
Mit hotel ligger faktisk i gåafstand fra stationen. Det er en stille by at vandre igennem.
Jeg fik købt billet til Arras, som er den første af katedralbyerne og der er ca. 1 3/4 times kørsel med tog. Det er ca. 125 km
Vejeret er igen i dag rigtig godt omkring 25C og sol fra en skyfri himmel.
Toget afgår og ankommer til tiden. Arras er en by på ca. 40.000 indbyggere, der ligger i Pas-de-Calais regionen.
Byen har være bombet under begge verdenskrige, så de gamle bygninger er blot kulisser og det samme gælder katedralen i Arras.
Togturen fra Calais til Arras går gennem det flade landskab i Pas-de-Calais. Og den nye stationsby er vokset op og rundt om den gamle bydel, med 2 store torvet, rådhuset og katedralen som de centrale bygninger. Åbenbart skal rådhusene i både Calais og Arras være nogle meget markante bygninger med nogle meget høje tårne.
I Arras er der udover katedralen to meget markante kirker.
Jeg har indlogeret mig på et lille familieejet hotel, der er genbo til Rådhuset og ligger ud til rådhustorvet.
Net og pænt værelse med eget bad og WC.
Vandre en tur rundt i byen og sætter mig på en fortovscafe og bestiller en kop the og en konditorkage. Et hyggeligt sted i enden af rådhustorvet. Råhuset er en usædvanlig flot bygning med et meget højt klokketårn.
Eglise Saint Jean Baptiste ligger midt i byens centrum. Kirken er utrolig flot og meget stor. Dens glasmosaikvinduer er meget smukke og imponerende ligesom kirken har nu flotte religiøse udsmykninger.

ARRAS KATEDRAL

Den originale katedral blev opført mellem år 1030 og 1396 og var en af de smukkeste gotiske bygninger i det nordlige Frankrig. Katedralen blev totalt ødelagt under den Franske Revolution
Den nuværende katedral - Basilique-Cathédrale Notre-Dame et Saint-Vaast er en "lille basilica".
Det skal nævnes, at i både 1. og 2. verdenskrig led katedralen store skader og er derfor genopbygget efter 2. verdenskrig.
Den nuværende katedral er er i klassicistisk stil og blev opført i 1833. men om nævnt ødelagt og genopbygget hele 2 gange i sidste århundrede.
Katedralen er rigt udsmykket med statuer og i den opbevares i smukke relikvieskrin - relikvierne efter bl.a. St. Vaast, efter hvilken katedralen er navngivet og indviet til.

Skriv et svar