VIA TOLOSANA – DAG 4

Start ByOloron Saint-Marie – Arudy
Dato26. juni 2023
Vejr+23 C småregn / diset
Højdemeter op218 m
Højdemeter ned27 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag20 km
Afstand tilbagelagt i alt82 km

Dagens vandring som sådan, er der ikke så meget at berette. Vandreruten er nærmest givet på forhånd – det er på 7 km på hovedlandevej N 134 og der blev også 7 km på landevej D920 – da der ikke rigtig er stier som alternativ. En enkelt fandt jeg, men den var kort og desværre også overgroet. Så det var ikke så fornøjeligt, det skal nævnes at vandre en mandag morgen ud af Oloron mod Laourdes, hvor der er ret meget morgentrafik, der imod mødte jeg faktisk ikke ret mange biler på D 920. Men det er lidt enerverende at vandre lange lige stræk på asfalt, det positive er, at der vandres igennem byer. At der så hverken er cafeer, butikker er så en anden sag. Men midtvejs i Ogeu-les-Bains var opført et helt nyt supermarked, Det var som en oase i ørkenen. Så hermed købt frokost og mere at drikke. Sidst på vandringen fra Buzy – nabobyen til Arudy, hvor jeg overnatter – havde man, som så mange andre steder, udnyttet et nedlagt jernbanespor og asfalteret tracéet, så det kunne benyttes til cykel/vandrerute. Det var de sidste 6 km. Fordelen er, at man undgår megen vandren op og ned på en bakket landevej, da jernbanen jo er niveleret ud, og både de gamle viadukter og broer kom til ny brug og udgør et næste vandret niveau at vandre på. Arudy er en typisk lille sydfranske handelsby, med smalle gader, et torv med Hotel de Ville (rådhus) en kirke, der er stor i forhold til byen, nogle ældre hoteller og restauranter, nogle småbutikker og lidt ude i industrikvarter et meget stort Carfour supermarked. Jeg overnatter på Hotel de France, her kan jeg spise både aftensmad og morgenmad og har fået et udmærket værelse.

Som nævnt har jeg booket overnatning på Hotel de France – typisk ældre byhotel – ud til tovet og betalte for værelse inkl. morgenmad 80 €

Skriv et svar