VIA FRANCIGENA II – DAG 8

Start bySarzana til Massa
Dato9. maj 2016
Vejr+ 20C – +30C sol / let skyet
Højdemeter op500 m
Højdemeter ned675 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag26 km
Afstand tilbagelagt i alt217 km
Startede ud kl. 8.30 efter at have fået et godt morgenmåltid på overnatningsstedet.
Vejret var atter rigtig godt og letskyet med ca. 20C fra morgenstunden og senere op på dagen op til 30C.
Planen for i dag er at vandre til Massa og overnatte i byen. Massa er en stor både ferie og havneby. Der bor ca. 70.000 indbyggere i Massa og antallet af feriegæster er meget stort på grund af de gode strande ud til Middelhavet.
Jeg bestemte mig til at ville vandre af ruten, som kommer ud til Middelhavet ved Luni Mare og gennem lidoen ved Carrara og Marina di Massa.
Der er ikke mange højdemeter i dagens vandring til gengæld er der et storslået syn op mod bjergene til venstre, hvor der brydes en meget eftertragtet hvid marmor.
Første halvdel af vandringen er på mindre lokale veje, stier gennem mark og skov, hvor der bl.a. vandres langs en lang sø nede ved bredden gennem noget krat, for senere at komme ud på agerland, hvor der er markearbejde med optagning af grøntsager.
Efterhånden nærmer man sig Middelhavet og det kan man nu lugte og til sidst ved Luni Mare møder jeg den første strand. Der er vel 50 m ned til vandet og selvfølgelig skal jeg ud og have hånden i det kolde Middelhav.
Herefter vandres der langs stranden. Den er så småt ved at vågne efter vinteren og der er gang i at få ryddet op på stranden og lagt gang broer ud i sandet så solsengene senere kan sættes på rad og række.
Længere sydpå kommer jeg til den første Lido - Lido di Carrara og Marina di Carrara, men store velholdte sommerboliger og hoteller og en stor lystbådehavn. Videre langs kystvejen kommer senere erhvervshavne med bil og passagerbåde til mange destinationer i Middelhavet.
Der er stadig en del kilometer ind til Massa, der faktisk ligger nogle kilometer fra stranden i læ af bjergene. Vandringen er ind gennem forstæderne til centrum af Massa, hvor jeg har booket hotelovernatning på et ældre hotel, hvor den ældre ejer er behjælpelig med at skaffe mig morgendagens overnatning i Camaiore.
Efter at have fået tøjet vasket og selv vasket dagens sved af, vandre jeg en tur ind i Massa centrum. og frem til katedralen.
Cattedrale dei Santi Pietro e Francesco.
Aftenmessen er ved at begynde og sammen med vel 10 nonner, 20 ældre mennesker, 4 præster og mig. Aftenmessen blev afsluttet med nadver, som jeg deltog i.
På vej tilbage købte jeg ind til en gang kold aftensmad i et Coop og provianterede til morgendagens frokost.
Gik tidlig i seng og fik en god nats søvn.

Skriv et svar