VIA DI FRANCESCO – DAG 19

Start byMoterotondo til Rom til København
Dato14. juni 2017
Vejr+35C sol / skyfri
Højdemeter op869 m
Højdemeter ned590 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag34 km
Afstand tilbagelagt i alt405 km
ROM PETERSPLADSEN

For en pilgrim er afslutningen af pilgrims vandringen noget rigtig stort og når målet er et af de 3 store pilgrimsmål bliver det jo sat i perspektiv, når afslutningen er på bl.a. Peterspladsen i Rom. Peterpladsen er jo verdenskendt og er en smuk stor plads med Peterskirken i baggrunden. Afslutningen på pilgrimsvandringen til Rom er at aflægge Skt. Peters grav et besøg i krypten under kirken.

DAGENS VANDRING

Jeg startede ud kl. 5.00 og på en åben tank station, der er nabo til hotellet, fik jeg morgen mad og tanket op til dagens vandring.
Jeg besluttede at vandre direkte ind til Rom og jeg må indrømme, at vandre på et stærkt befærdet 4-sporet indfaldsvej. Selv fra kl. 5.00 er der utrolig meget trafik ind mod centrum.
Det er bestemt ingen fornøjelse, men med trafikvest på og et godt greb i vandrestaven, så kan det lade sig gøre og det skal så også siges, at selv om der er meget trafik så er bilisterne trods alt opmærksom på den vandrende.
Jo længere der vandres ind i byen, så kan der vandres på fortov. Og de sidste kilometer er langs med Tiberen og over nogle smukke broer og langs smukke bygninger og pladser frem til Peterspladsen.

DAGENS OPLEVELSER

Vandringen ind i Rom, når man ser bort fra vandring på indfaldsvejen, er en fornøjelse, fordi der faktisk er rigtig meget at se på på vandringen. Rom er jo fuld af smukke og imposante bygninger. Og masser af kulturminder vandres der forbi. Flotte pladser, smukke broer, dejlige skulpturer og skønne fontainer og springvand.
Så tiden flyver forbi en og snart står man ved ind gangen til Peterspladsen.
Mit må var faktisk at få udstedt endnu et Testimonium. Men da det var onsdag, så har Vatikanets kontor lukket, så længe der er paveligaudiens.
Så jeg undlod at finde det alternative kontor og tog derimod en taxa direkte i lufthavnen for at tage fly retur til CHP.

Skriv et svar