CAMINO ARAGONÉS – DAG 8

Start ByTiebas til Puente la Reina
Dato17. april 2012
Vejrsmå koldt / sol
Højdemeter op30 m
Højdemeter ned250 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag18 km
Afstand tilbagelagt i alt196 km
Nu er det tirsdag og vi har været på Camino Aragonés og vandre i dag ind på Camino Frances. Hidtil har vi kun været omkring 10 pilgrimme. Vi starter ud fra Tiebas i godt vejr med solskin og forår i luften. Caminoen er nu med bedre overflader og ligner en grussti i Tivoli. Vi vandre i et bakket landskab gennem grønne marker op og ned mellem en række små byer, der altid ligger oppe. Vi vandre ikke så langt i dag, omkring 18 km til Puente de la Reina. Det er en vigtig by, da alle pilgrimme mod Santiago skal over den bro, der er beliggende i byen. Vi beslutter at tag et gammelt albergue med plads til over 100 pilgrimme og smider rygsækken på en seng som bevis på at sengen nu er din. Som altid er hygiejnen i orden og vi betaler beskedne 4 Euro for en overnatningen. I dag tager vi afsked med Bernard. Han skal hjem til Toullouse. Han ligner Asterix og er faktisk også Asterix. Dejlig og sjov person. Vi går i byen og har en rigtig hyggelig aften. På vej hjem til alberguet går vi ind i byens store kirke og beser altertavlerne der er urolig flotte. Vi når lige hjem inden kl. 22.00 hvor alberguet lukker og slukker.

Caminofamilien.

Jeg træf Manfred fra Düsseldorf i bussen til Somport. Vi har nu vandret alle dagene sammen. Vi har samme humor, deler livsanskuelse og vandre sammen i snak og stilhed. Sommetider ved siden af hinanden skiftevis ham eller mig forrest, når vi ikke gider snakke sammen enten på tysk eller engelsk. Så mødte vi 2 franskmænd Bernard en lille sej franskmand på min alder. Kan ikke et ord andet end fransk, men det betyder intet. Han gå ca. 5,5 km i timen, så ham møder vi på det aftalte albergue. Så er der Sorien en sej og utrolig sød kvinde i 40erner fra Paris, der vandre caminoen i 3 uger og tager så næste etape næste år. Hun kan lidt engelsk. Vi 4 mødes så på alberguet og spiser og hygger os sammen. Hvor længe vi er sammen må vi så se. Alle er nogle utrolige søde og hjælpsomme mennesker. Det at få rigtig tøj på har jeg opgivet. Enten har du for lidt på eller også for meget. Det har indtil nu været hundekoldt om morgenen og hen på eftermiddagen. Det blæser hele tiden fra vest, så du får blæsten i hovedet hele tiden. Og når det regne, så er det enten lidt eller også så er det en sand storm med skybrud. Min poncho er noget møg og blæser enten op eller er klam, når det ikke regner. Så vi hader alle vejret lige nu. Nå du så gå igennem dagen kan du ikke bare skifte dels fordi du ofte vandre op til 10 km i træk dels fordi 5 minutter efter har vejret skiftet. Her i dag startede vi med sne (tro det om I vil) så regn, så lidt solskin og så den evige blæst. Så vi kæmper ikke blot med caminoen, men også med vejret lige nu. 

Skriv et svar