TOLOSANA I – Hviledag 1

Start byCastres
Dato20. april 2019
Vejr+8C – 22C    sol / let blæst
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dagn/n
Afstand tilbagelagt i alt309 km
Hviledagen blev brugt til at vandre en tur rundt i byen og besøge seværdigheder. Castres har flere muligheder at byde på Cathedrale Saint-Benoit, som jeg besøgte og fik et stempel i mit pilgrimspas. Jeg besøgte også Musee Gyoa og beså dens samling af både de religiøse kunstværker, Goyas malerier og andre berømte billedkunstnere. Videre var jeg en tur på lørdagsmarkedet på markedspladsen, hvor der blev solgt grønt og frugt fra kæmpeboder, hvor der var slagtere og solgt ost og brød i lange baner. Fantastisk lokal kvalitet og derfor var der også kødrand af kunder rundt om udsalgsstederne. Som nævnt var jeg turist i byen og rundt i den. Jeg gik en tur langs floden Adour for at se på husene, der har facade ned mod floden. De har flere forskellige farver, den historisk årsag er, at byen har haft en stor tekstil produktion, hvor tekstilerne blev farvet i farverierne nede ved floden. Da byen er administrativt centrum, har byen nogle imposante administrationsbygninger, men også inde i centrum i gyderne, er der også nogle akitektoniske perler og spændende bygninger, som er værd at se. På vejen rundt i byen havde jeg spist min frokost og til aften var jeg ude på en restauration ud til marekdspladsen.
Da jeg har planlagt en hviledag i Castres, har jeg booket 2 overnatninger på Europe Hotel, der ligger midt i Castres centrum ud mod markeds pladsen. Hotellet er et rigtig gammelt hotel, der er moderniseret og hvor der er atmosfære. Hotellet har store moderniserede værelser med et flot badeværelse/toilet. Til hotellet hører en bar/cafe og en morgenmadssal. For 2 overnatninger inkl. morgenmad betalte jeg €124.

Skriv et svar