Tolosana I – dag 1

Start byArlés til St-Gilles-du-Gard
Dato6. april 2019
Vejr+10C – +12C   regn +/ regn +/ blæst++
Højdemeter op140 m
Højdemeter ned130 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag20 km
Afstand tilbagelagt i alt20 km
Saint-Gilles du Gard ligger ud til Canal du Rhone og har en stor marina. Byen har ca. 15.000 indbyggere og er anlagt tilbage i 800 tallet ved et benediktinerkloster, hvor kun klosterkirken er tilbage. Byen er den første by pilgrimmen kommer til fra Arles og i kirken er relikvier af Saint Gilles. Byen var et stort pilgrimscenter i middelalderen og er i dag en forstad til Niems. Byen har en handelsgade og der er flere overnatnings steder og spisesteder. Den store klosterkirke var lukket ved mit besøg. I krypten er den Hellige Âgidius begravet, byens grundlægger. Bag kirken er ruinerne af det oprindelige kloster. På vej til Saint-Gilles du Gard valgte jeg at vandre via Gimeaux, fordi det fra starten i Arles regnede og det blev blot værre og værre i løbet af dagen. Det regnede så meget, at der blev blankt vand på markerne og markvejene blev så mudrerede, at det var umuligt at gå på dem. Derfor måtte jeg søge ud mod landevejen. Det blæste samtidig så den røde langærmede regnfrakke måtte tages på for at blive så lidt våd som mulig. Sko og strømper og bukser blev dog pladder våde. At vandre på landevejen var ikke særlig behageligt, når bilerne kørte forbi så vand sprøjtede op en. Efter at have været i bad og havde taget tørt skiftetøj på, gik jeg ind på byens hovedgade og her fandt jeg en restaurant, hvor jeg fik hakkebøf med grøntsager til aftensmad. I et bageri fik jeg købt brød og vand tilkommende dags vandring.
Jeg havde booket overnatning på Hotel Logis Heraclee. Hotellet ligger ud til marinaen nogle få hundrede meter fra klosterkirken og byens hovedstrøg. Et lille familiedrevet hotel med få værelser. Pænt og nydeligt værelse med bad og toilet. El opvarmning, Venligt ældre ægtepar, der drev hotellet. Pæn og ordentlige morgenmadsbuffet. Pris for overnatning inkl. morgenmad. 60€.

Skriv et svar