CAMINO FRANCÉS – 2013 – DAG 8

Start ByTriacastela til Morgade
Dato5. april 2013
Vejrregn / regn / regn
Højdemeter op300 m
Højdemeter ned410 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag31 km
Afstand tilbagelagt i alt221 km
Ja, man skulle jo ikke tro det, men i dag vare vejret igen ret barskt. Bortset fra varme og torden tror jeg vi oplevede resten, nemlig sne, slud, hagl, regn, blæst, kulde og sol. Var der nogen som sagde forår?
Vi gik over San Xil via Sarria til Morgade en lille vandring på 31 km.
San Xil er blot en samling i øvrigt meget pæne huse, men middelalderens kloster er for længst forsvundet. Det blev lidt af en skovtur, nem
lige gennem skove og åbne landskaber, bakke op og bakke ned til Sarria.
Sarria er en pæn stor by, som man blot vandre igennem og videre mod vest.
Vi er nu nået til 100 km stenen og bor på et casa rual ude i "no where" en samling huse med en overnatningsmulighed. Og der er som sædvanlig koldt, men her har de dog tændt pejsen.
Vi kom ikke til Samos, da vi valget at gå over San Xil.
Vandringen over San Xil er ca. 7 km kortere til Sarria end via Samos og går igennem skove og åbne landskaber, hvor vandring via Samos godt nok for en del af vandringen er gennem skov, men de sidste mange kilometer er langs en befærdet landevej.
I middelalderen havde San Xil et kloster, der kunne måle sig med Samos, men der er nu helt forsvundet.
Sarria vandre man igennem. Sarria er en pæn stor by, men har ingen rigtige seværdigheder, bortset fra at man på Caminoen kommer over en bro, der er bygget under romertiden.
Så man kan sige at vandringen over San Xil blev lidt af en fuser.

SAMOS

Vi skal overnatte hos munkene i Samos, hvis vores etaper kommer til at passe med, at vi er i Samos mellem kl. 14.00 og kl. 16.00, hvor munkene lader pilgrimme komme ind i klosteret for at overnatte og der i øvrigt er plads til hos. Det er nemlig ret popu lært at overnatte i klosteret.
Samos kloster er et af de meget berømte klostre, der omkring år 1.000 hørte under Cluny i Frankring. Cluny kloster var, det kloster der var toneangivende i hvorledes den kristne tro rettelig skulle forkyndes og hvorledes klosterlivet skulle leves og derudover var vogter af kristendommen på den Iberiske halvø.
Klosteret i Samos er meget stort og er i dag meget velholdt og har en meget smuk beliggenhed.
Caminoen fra Triacastelta til Samos er en utrolig flot vandringsvej igennem umådelige store grønne skove og især om morgenen i den Galiciske tåge er der og et særligt ved at vandre i en stilhed kun afbrudt af en fulgs fløjt eller en kos muen.
Her er stilhed og skønhed i højsædet og det er her ens tanker kan gå på vandring og man kan vandre kilometer efter kilometer uden at mærke at tiden går og man har bevæget sig.
Læg mærke til den gule pil - den angiver retningen vi skal vandre.

Skriv et svar