CAMINO PORTUGUÉS – DAG 3

Start byAzumbuja til Santarem
Dato15. september 2016
Vejr+25C sol / småregn / let vind
Højdemeter op135 m
Højdemeter ned5 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag34 km
Afstand tilbagelagt i alt107 km
Dagens vandring begynder med at vandre gennem byen ned til jernbanestationen, hvor gangbroen over til den anden side af jernbanen føre videre ud af en lokal ikke særlig befærdet landevej.
Det meste af færdslen er de store sættevogne lastet med tomater.
Da jeg når til en bro over en lille flod vandres mod nord langs den og senere ud i et ret stort markområde, hvor der dyrkes industritomater i enorme mængder på adskillige 100'erde af hektar landbrugsjord.
Det er høstsæson for tomater og med store landbrugsmaskiner som tager tomaterne op og automatisk føre dem over i sættevognene. Hver gang en sætte vogn er fuld kommer trækkeren og afhenter den og ud på lokalvejen til fabrikken i Azambuja.
Senere vandre igen ud og langs med Rio Tejo mod nord og igen er det gennem små lands byer, der ligger og luner sig langs det høje dige som omgiver floden på denne side.
Landskabet er som dagene før fuldstændig fladt.
Længere mod nord ændres afgrøden fra at være tomater til at være vindruer.
Druehøsten er også i gang og her er høsten også automatiseret, hvor store maskiner automatisk plukker druerne.
Vandringen mod dagens endemål i Santarem foregår mest på lokale veje, markstier og markveje i skøn blanding.
Vejret er om formiddagen er en lidt blandet fornøjelse, småregn afvekslende med sol og kombineret med let brise.
Det gør vandringen lidt besværlig med at tage regnjakke på og så af og så på igen. Men små barer på vejen giver så mulighed for at få et lille stop og lidt at drikke og spisenår det småregner.
Igen i dag er der ikke nogen kulturminder at besøge, det er landsbrugsland her ude på sletten, hvor jor den er gode til afgrøder som tomater og vin og for mange også andre grøntsager.
Santarem ligger på en høj ås, der ligger oppe i kote 135 m.
På vejen ind mod byen kommer man forbi en sten, hvor der er angivet højden på oversvømmelserne, som Rio Tejo har forvoldt i området. Så nu åben bares årsagen til de høje diger langs floden. Det frodige landbrugsareal har været sårbart overfor oversvømmelserne, hvilket så også er årsagen til at Satarem ligger på åsen.
Inden der vandres op og ind i Santarem, vandres der forbi en lille flyveplads, hvor den dag jeg kom forbi var ivrig flyvning af et propeldrevent lille fly, der viste flot luftakrobatik.
Santarem er en pæn stor by, hvor bykernen er et handelscentrum med en lang butiksgade op til et torv med en stor rundkørsel, hvor den nye og gamle bydel skilles.
Mit overnatningssted ligger ikke så langt fra byens centrum og et butikscenter, hvor der er indtil flere fastfood restauranter.
Så aftensmanden bliver indtaget i et af dem.

Santarem

Santarem er en regionshovedstad med ca. 25.000 indbyggere.
Byen er oprindelig anlagt af grækere, romere og seneres erobret af maurerne og senere befriet af kristne.

Byen har haft en omtumlet tilværelser op gennem tiderne. Selv Napoleon har erobret Santarem.

Hotel Vitória
 
Hotellet er beliggende en smule uden for centrum, ca 5 min gå afstand fra centrum. Beliggende i en mindre gade uden nævneværdig trafik.
Hottelset er lille, men pænt og rent med lidt bedaget indretning.
Spartansk morgenmad.
30 € for overnatning.

Skriv et svar