VIA DE LA PLATA I- SALAMANCA II

Start bySalamanca til Salamanca
Dato23. oktober 2014
Vejr+23C sol
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt536 km
Mine pilgrimsvenner rejse så videre i dag , mens jeg ligger en dag over yderligere. Samantra, Stefan, Hans og Dieter vandre videre mod Santiago, hvorimod Jean og jeg rejser hjem hhv. i dag og i morgen.
Det har været en stor fornøjelse at vandre med disse skønne mennesker, som man får et tættere forhold til i løbet af den tid man er sammen.
Det er jo en del af dette pilgrimsfælleskab som opstår spontant og er så særligt for vandringer på caminos i Spanien.
Jeg kan nu godt mærke, at når slutningen på vandringen er nået, så vil man også gerne hjem igen. Så får man den uro i kroppen om at komme videre.
Så dagen gik med at se nogle af de mange seværdigheder som Salamanca byder på. Jeg gik til San Estaban Klostret, som er et af de mest imponerende i Spanien og mest velbevarede klostre. Og var ligeledes en tur på universitetet, som er et af de ældste i Europa og har været et af de meste innovative i tiden mellem 1300 og 1500 tallet. I dag er det et moderne universitet med over 30.000 studerende, heraf mange udlændinge, da Universitet har et godt ry og veluddanner i spansk.
Jeg har jo indlogeret med på byens mest eksklusive hotel - Parador de Salamanca. Et ***** hotel beliggende med udsigt til katedralen.
Da man kommer som pilgrim får man en klækkelig rabat - det gælder alle Paradors - så derfor er det ikke dyrere end at indlogere sig på et almindeligt *** hotel i byen.

Salamanca

Salamanca er en storby med hvad der hører sig til af moderne transport, moderne kontorbygninger, shopping arkader, stormagasiner, men også præget af en bykerne med gågadesystem især omkring katedralerne og universitetet, hvor også der turistmæssigt er flest restauranter og småbutikker, der betjener turisterne. Og så er der selvfølgelig den fantastiske plads - Plaza Mayor. Desværre er der netop som jeg ankom  gang i en opstilling af boder på hele pladsen i anledning af en eller anden byfest.

Skriv et svar