PILGRIMS WAY – SAMMENFATNING

Pilgrims Way er den pilgrimsvej som pilgrimme benyttede når der blev vandret til to at de store pilgrimsmål i middelalderens England – Winchester Cathedral og Canterbury Cathedral.

I Winchester Cathedral æres ærkebiskop Swinhut (800-862) og i Canterbury Cathedral æres Thomas Becket (1118 – 1170).

Pilgrimsvejen følger først River Itchen frem til New Alresford, hvorefter der vandres på North Downs Way mod øst.

Jeg vandrede fra øst (Canterbury) mod West (Winchester), hvorfor jeg vandre gennem byerne i modsat retning ved først at komme til nord for Maidstone, Wrotham, Otford, Dorking, syd om Guildford, Farnham, Alton og New Alresford til Winchester.

Vandringen er overvejende på små lokale veje, markveje og skovveje og enkelte gange direkte over marker på Foodpath eller Breidleways. et er en vandring igennem et afvekslende landskab uden de mange højdemeter i løbet af de 10 dage min vandring varede.

Min vandring blev på 215 km, hvor vejret var noget blandet. Der var dage hvor det regnede og særlig en af dagene var det direkte regnstorm. På grund af den megen regn, måtte jeg flere dage vandre på fast vej så tæt som muligt på den originale pilgrimsrute, da den var mere eller mindre oversvømmet af vand.

Der vandres igennem mange skønne små byer og flækker, hvor der gemmer sig nogle hyggelige kirker, der for det meste er åbne og hvor der kan stemples i pilgrimspasset.

Det var ikke for at pilgrimsvejen er overendt, jeg mødte kun et par pilgrimme, der vandrede i modsat retning af mig.

Winchester er Englands gamle regerings by i middelalderen, hvorfor mangle af Englands middelalderkonger er stedt til hvile i katedralen sammen med mangle gejstlige og flere nobiliteter bl. a. Jane Austen.

Skriv et svar