SAINT JAMES WAY – 2023

Saint James Way starter ved Saint James Church i Reading. Kirken ligger på det gamle klosterområde midt i Reading Center. På klosterområdet er de gamle ruiner af det engang største engelske kloster. Pilgrimsvejen slutter i Southampton ved God’s House Tower, hvor pilgrimme i middelalderen blev udskibet til båd til enten Ferrol eller A’Curuña på den Galisiske nordkyst, hvor pligrimme kunne vandre til Santiago de Compostela. I dag må man vandre 2 dage til Portmuth for at tage færge til Bilbao i Spanien.

Pilgrimsruten er på 110 km og kan vandres på 5 til 6 dage. Den er mest udlagt på Foodpath/Bridleways og noget på asfaltveje med meget lidt trafik. Der er også et stykke der er på den gamle romerske ved ved Silchester. Ruten er afmærket med den velkendte muslingeskal og gule pil på små skilte med blå baggrund.

Fra Reading vandres ud langs River Kennet og til Silchester til den romerske by Calleva og derfra syd på til Bramley og videre til Basingstoke. Derfra syd til New Alresford. Til Winchester vandres overvejende langs River Itchen. River Itchen følges videre til Southampton.

Jeg vandrede St. James Way i modsat retning – altså fra syd mod nord.

Der er mange kirker og klostre langs pilgrimsvejen og der vandres gennem nage små hyggelige landsbyer og bebyggelser på ruten, ligesom der er andre kulturminder, der er værd at besøge.

De fleste kirker er åbne og der er stempel til pilgrimspasset.

Der er passende overnatningssteder langs pilgrimsvejen enten som hoteller, Inns eller B&B.

Ruten er let vandret, men man skal være opmærksom på, at visse passager ikke er vedligeholdt, så der kan være overgroede stiafsnit. Disse kan især efter regn være svært passable, hvorfor det anbefales at søge mere fast underlag til vandring på alternativ vej.

Vandring af St. James Way kan virkelig anbefales, da der ikke er mange højde meter og der vandres i et naturskønt landskab og terræn.

Skriv et svar