CAMINO FRANCÉS – 2021

Der blev for længe siden sagt "er du først begyndt på den første pilgrimsvandring, så slutter du aldrig, du få en evig trang til at fortsætte, lyst til at opdage, lyst til at vide, lyst til at lytte, lyst til at se - og lyst til at fortælle, så hun/han du møder bliver overbevist om, at hun/han også skal tage det første skridt på en første pilgrimsvandring"

Camino Frances forløber fra Saint Pied de Port til Santiago de Compostela.
Pilgrimsvejen er ca. 850 km lang og går gennem nogle af de flottes provinser i Spanien.
Caminoen går over adskillelige bjergpas, startende i Pyrenæerne og senere i Galicien.
Det er ikke den rene Tivolisti at gå på, den variere fra asfalt til bjergstier over markveje, grusvej og lokale asfaltveje og når det regner til de rene plørehuller, søer og farlige glatte stier.
Nogen steder er stigningen lige før det er klatring og andre steder den rene lige vej på god belægning kilometer efter kilometer.
Når du som pilgrim har vandret til Santiago kan du på pilgrims kontoret nær katedralen aflevere dit pilgrimspas med de mange stempler i og derefter fået et Compostela - bevis på at du mindst har vandret de sidste 100 km til Santiago - og altså for mange pilgrimme som nævnt fra Pyrenæerne.
Muslingeskallen er det symbol pilgrimmen bærer, når han vandre mod Skt. Jacobs grav.
Vandringsstaven og kalabassen er pilgrimmens tro udstyr, så kan han med staven forsvarer sig mod de fare, der er på vandringen og kalabassen er hans kilde til vederkvægelse enten ved vand eller vin.