CAMINO FRANCÉS – 2012 – DAG 18

Start ByLéon til Villavante
Dato5. maj 2012
Vejrlunt / regn
Højdemeter op170 m
Højdemeter ned140 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag33 km
Afstand tilbagelagt i alt426 km
Jeg havde aldrig troet denne dag skulle få den ende den nu har fået. Caminoen tager og Caminoen giver. Ifølge alle guider er det en af de mest nedslidende dagsvandringer fordi den starter med 5 km industrikvarter og derefter ca. 20 km på kommunevej du kan se fra den ene ende til den anden, altså lige ud. De af Jer der kender Lammefjorden kan genkende strækningen fra hovedvejen fra Gislinge til Veddinge Bakker - tænk den så i foråret med marker på hver side fladt så langt øjet rækker og i stedet for Veddinge Bakker i horisonten da Montes de Leon 1.500 m høj med sne på toppen. Og så lidt vandring yderlige langs en jernbane og pludselig dukker et Casa Rual - Molino Galocas op. Se bloggen om vandmøllen. Dagens redning. Det gav pludselig dagen mening. Vandmøllen ligger 33 km vest for Leon i Villavante. Lige før opstigningen over Montes de Leon i De Kantabriske Bjerge. Se bloggen om dem. Nu vil jeg nyde et godt varmt bad inden der skal spises aftensmad.

Molin Galochas - Casa Rual

Et Casa Rual er alt fra Bed and Breakfast i private hjem til et svensk sommer pensionat med 5 til 10 værelser. Molino Galochas er simpelthen noget særligt. En gammel renoveret Vandmølle med 12 værelser, stor spisestue. Lige nu sidder jeg i pejsestuen med åen løbende under mig. Der er glas i gulvet så jeg kan kikke ned på åen. Der er ild i pejsen og værterne nogle søde spanske mennesker er lige kommet med varm tee og kage. Alt er renoveret og indrettet i spansk stil som jagthytte (?) men med nogle sjove ting som pynt. Se billederne. Udenfor bruser åen og der er udsigt til De Kantabriske Bjerge og ejendommen ligger lige ud til Caminoen. Lige nu har værterne sat Frank Sinatra på radioen. Så der er dømt råhygge med fødderne oppe i sofaen og dejlig varmt fra pejsen. Hvad kan man ønske sig mere? Et varmt bad er under opbygning og derefter aftensmad. Vi er vel 5 gæster. Prisen for en stor dobbeltseng i et rum med udsigt til bjergene aftensmad og morgenmad er rørende 40 Euros. Og fri wifi ikke at forglemme. Aftensmaden stod på græskarsuppe, fisk og frugt samt tee/kaffe. Meget vel tilberedt. Det er simpelthen den bedste overnatning indtil nu på Caminoen. I dag gav Caminoen. Tak for det. Se WWW. Molinogalochas.com.s

Skriv et svar