CAMINO PORTUGUÉS – 2016

Der blev for længe siden sagt "er du først begyndt på den første pilgrimsvandring, så slutter du aldrig, du få en evig trang til at fortsætte, lyst til at opdage, lyst til at vide, lyst til at lytte, lyst til at se - og lyst til at fortælle, så hun/han du møder bliver overbevist om, at hun/han også skal tage det første skridt på en første pilgrims- vandring"

Camino Portugués er som navnet antyder pilgrimsvejen gennem Portugal. Fra Lissabon til Santiago de Compostela en pilgrimsrute på ca. 625 km.
Camino Portugués er pilgrimsvejen der bl. a. ligger tæt op til det sted hvor Sankt Jakob første gang missionerede omkring år 50, dog uden større succes.
Caminoen ligger ligeledes tæt på det sted, hvor Sankt Jakobs stenkiste ifølge legenden drev i land - Iria Flavia nær Padrón i Spanien.
Camino Portugués er også en del af det romerske vejsystem, der går tilbage til for over 2000 år siden og som på mange strækninger stadig løber i dets traché.
 Camino Portugués er også pilgrimsvej for de som vandre mod pilgrimsmålet Fatima i Portugal, et vigtigt pilgrimsmål for mange portugisere.
 Camino Portugués er ikke den af de spanske caminos, der er mest befærdet nu om dage, men trods alt den næste meste vandrede camino.
Det er dog overvejende fra Porto. Dels er den overkommelig og dels er caminoen fra Porto mod Santiago ikke så anstrengende på sine ca. 240 km. Til gengæld er den særdeles naturskøn og især Camino de la Costa er populær.
 Pilgrimsvandring i ny forklædning er jo kommet på mode, nogle kalder det aktiv ferie, andre retræte og andre igen bare naturvandring.
 Men aktiv ferie, retræte og naturvandring kan man jo for så vidt gøre andre steder, end på de gamle pilgrimsruter, der er rundt i Europa.
 Så der er altså noget som trækker i også de personer, som ikke vil kalde det pilgrimsvandring.