CHEMIN DE SAINT JACQUES I HENREJSEDAG 1

Start byKøbenhavn til Bruxelles til Lyon
Dato10. april 2018
Vejr+16C – +20C let overskyet
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag12 km
Afstand tilbagelagt i alt12 km
Oprindelig havde jeg booket fly med Air France, men på grund af pilotstrejke, ombookede jeg til Brüssel Airline, hvor jeg via Bruxelles kan flyve fra København til Lyon. Flyet afgik kl. 6.50 og ankom lige før kl. 13.00. Derved havde jeg resten af dagen til at gå på opdagelse i storbyen Lyon. Flyvningen med Brüssel Airline fra København til Bruxelles gik upåklageligt og transfer i Bruxelles Airport var på ca. 1½ time. Bruxelles Airport er noget større end København Airport og man skal derfor være kvik med at finde den rette gate.
Med min tidlige ankomst til Lyon, har jeg mulighed for at gå en tur i Lyon bl.a. til katedralen - Saint Jean Baptist, opført fra 1180 til 1420. En meget spartansk katedral i gotisk stil. Under besøget i katedralen fik jeg lejlighed til at få et stempel i mit pilgrimspas. Videre på min færd gik til den utrolig smukke - Basilica of Notre-Dame de Fourvière, der ligger højt med udsigt over Lyon. Basilicaen er opført fra 1872-1884.
Den er meget smukt udsmykket. På min tur rundt i Lyon gik jeg også over en af de gamle broer over Rhone, der forbinder den nye og gamle bydel
På vejen besøgte jeg en udefra uanselig lokal kirke, som viste sig at indeholder nogle meget smukke glasmosaik vinduer - Iglise Saint Donaventure.
Lyon er en storby på størrelse med København. Denne ligger ud til floderne Rhone og Saone og er delt i en ny og en gammel bydel. I den gamle bydel ligger katedralen og Bacilica de Notre-Dame de Fouriére, to attraktioner, som er et besøg værd.
Jeg har booket overnatning på et hotel mindre end ½ km fra banegården - Première Classe Lyon Centre Gare Part Dieu - der er et nyere almindeligt turisthotel med 24 timer reception. Udmærket værelse for en overnatning. Pænt morgenbuffet. Pris 65€.

Skriv et svar