VIA FRANCIGENA III – DAG 14

Start bySpessa til Ospedaletto Lodigiano
Dato18. september 2020
Vejr+18C – +30C sol
Højdemeter op0 m
Højdemeter ned20 m
Sværdhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag30 km
Afstand tilbagelagt i alt334 km
Efter selv at have valgt tidpunktet for morgen mad vandrede jeg ud kl. 7.00 for at starte ud i et godt vandrevejr.
Jeg er 4 km uden for Via Francigena og skal vandre tilbage på ruten og så videre. Det bliver først et stykke på landevej og siden vandre op på et de høje diger, som beskytter det flade agerland mod at Po har forhøjet vandstand.
Diget er vel 5 m højt eller mere og løber langs med en landevej ind til de højere bagland.
Oven på diget er en grusvej, der er ganske behagelige at vandre på.
Lige omkring middag  vandre jeg igennem Costa De Nobili, som af dets navn henleder til at der engang har været kystlinje der og i øvrigt ligger byen på en bakke. Efter få kilo- meter kommer jeg til en lidt større by og når lige at spise frokost inden baren/restauranten lukker. 
Jeg skal frem til dagens slutmål, der er  Ospedaletto Lodigiano, da jeg har valgt at vandre på nordsiden af Po floden og ikke, som man også kan vandre ned til Cote San Andrea og  blive sejlet over Po floden til sydsiden og der vandre ind til Piacenzafra den side.
Problemet er, at man skal kontakte færgemanden dagen i forvejen for at blive sejlet over dagen efter.
Imidlertid har jeg valgt at vandre på hovedlandevejen eller tager nogle markveje længere ned mod Po og dermed forlænge dagens vandring. Men hovedlandevejen er uhyre trafik keret, så det blive markvejene jeg vandre på. men de er faktisk igen en del af digesystemet omkring Po og er en smuk rute. Imidlertid er det stadig ikke lykkes at se noget som helst til Po.
På vejen til overnatningsstedet kommer jeg forbi Neomedieval Castello Cusani Viconti i Chinolo Po.
Jeg skal idag igen uden for Via Francigena for at finde et passende overnatnings sted inden jeg i morgen kan vandre ind i Piacenza.
Der er et industri område (nærmere et transportcenter ud til hovedlandevejen, hvor der er et hotel. Det har jeg valgt som mit overnatnings sted også for at der er restaurant. Så skal jeg ikke ud og lede efter en restaurant i en af småbyerne.
Dagen har som de foregående dage ikke budt på nogen nævneværdige højdemeter.
Det er et fald område og nu er rismarkerne igen skiftet ud med majsmarker og kornmarker som netop er høstet.
Det er et ret stort transportcenter, hvor hotellet er beliggende. Imidlertid er der ikke mange gæster på hotellet, som også her holder Coronastandarden: Sprit, mundbind og afstand.
Jeg har booket overnatning på Break Hotel & Motel i Ostedaletto Lodigiano. For overnatning inkl. morgenmad betaler jeg € 56.

Skriv et svar