VIA TOLOSANA – DAG 1

Start ByPau – Borce
Dato23. juni 2023
Vejr+14 C – +28 C sol / sol /sol
Højdemeter op975 m
Højdemeter ned288 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag21 km
Afstand tilbagelagt i alt21 km

Det blev lidt af et cirkus her til morgen og sidst på dagen. Op kl. 5.30 for at gøre mig klar til dagens vandring. Let morgenmad indkøb i supermarked lige inde det lukkede i går aftes. Tænkte ikke over, at dagens overnatningssted hverken serverer aftensmad som morgenmad. Jeg starter med at finde en bager på hovedgaden i Pau for at få noget brød med. Og håber på vandringen at finde et sted, hvor jeg kan købe noget til aftensmand og morgenmad. Jeg skal med toget i Pau kl. 7.16 til Oloron Saint-Marie. Her skal jeg i følge planen og køreplanen tage en bus kl. 8.10 til Col du Somport. Jeg når toget der ankommer ifølge køreplanen til tiden. Busplanen er så åbenbart ændret – så ingen bus afgår?? Det er noget af en nedtur. En franskmand med rygsæk og vandrestave står lige så målløs, som mig. Han kan engelsk. Han spørger stationsforstanderen – der på fransk slå ud med begge arme og foreslå at tag toget til næste station – Bedous – i øvrigt den sidste på linjen. Og der vente 5 timer på bussen???Franskmanden får et telefonnummer til en taxachauffør, der oplyser, at han om 5 min vil køre os til næste station. Han oplyser, at vi lige kan når den bus, der afgik fra Pau i morges mod Col du Somport – i Bedous, hvis vi skynder os. Vi skynder os – det vil sige – at taxachaufføren står til konfiskation af sin taxa, hvis han var i Danmark og taget i en fartkontrol. Det var en ny Tesla. Den var oppe på over 160 t/km på landevejen, så vi holder godt fast i håndtag og stoleryg. Og slår korstestegn for at vi kommer frem frelste og i live. Det gjorde vis så. Da vi køre ind på stationspladsen i Bedous kommer bussen 2 min. senere. Vi takker taxachaufføren og betaler ham fyrsteligt og stiger på bussen. Vi er så de eneste 2 passagerer. Min franske hjælper skal af 20 km længere fremme og jeg skal fortsætte alene i bussen til Somport. Der ankommer jeg lidt i kl. 10. I øvrigt som planlagt What a morning!!! Så kan jeg begynde dagens vandring ned til Borce, hvor jeg skal overnatte på et B&B der ligge 1 km fra byen. Vandringen ned er faktisk anstrengende på de 20 km. Lidt over 1.000 m ned. Altså konstant 5 % nedad. Jeg vandre de første 8 km på landevejen. og ikke på den udlagte sti, da det ikke er tilrådeligt på grund af den megen regn, der har været tidligere på ugerne. Der er faktisk ikke meget trafik og den som er, kører pænt. De næste 18 km er på hovedlandevejen og der er faktisk ikke meget trafik heller og den er ret bred – for det meste. Midtvejs på dagen i Urdos spiser jeg frokost på byens hotel – Hotel des Voyageurs og besøger den lokale kirke – Santa Maria Madeleine. Byen Borce ligger ud til hovedlandevejen, der skal jeg finde mit overnatningssted, der hedder Gite L’Espiatet – som ligger lidt uden for byen. Jeg vandre igennem byen og ved siden af byens kirke, der er indviet til Ærkeenglen Michael og som jeg besøger, ligger en lille forretning, hvor jeg kan handle ind. Jeg bruger 1 time og 150 højdemeter på at finde den rette vej til overnatningsstedet, men opgiver. Jeg vandre på nogle overgroede, mudrede og stejle stier som ikke giver mening. GoogleMaps goddag!!@@##. Alt til ingen nytte. Jeg er ski… sur og frustreret. Netop kommer camino englen i form af en fransk lærer i en bil, som åbenbart kan se jeg ser opgivende ud. Han spørger hvor jeg skal hen – beder mig ind i sin bil og kører mig til overnatningsstedet. Det havde jeg aldrig selv fundet. Tak for hjælpen! Det er så til gengæld fantastisk smukt beliggende og et dejligt værelse m.v. Så nu er der ro på igen og hvilen kan falde over een.

Skriv et svar