CAMINO FRANCÉS – DAG 5

Start ByPonferrada til Villafranca del Bierzo
Dato15. maj 2021
Vejr+14C – +18C overskyet / småregn
Højdemeter op209 m
Højdemeter ned244 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag25 km
Afstand tilbagelagt i alt132 km
Fra Ponferrada til Villafranca del Bierzo er små 25 km. De fleste af dem er på asfaltvej. Der vandres igennem en 3-4 byer på  dagen. Det er interessant at se, at byerne er vokset langs pilgrimsruten og blevet meget lange og ofte kun oprindelig med en række bygninger på hver side af vejen og så en kirke midtvejs.
Bierzo er en lidt større by, der putter sig som i en gryde.
Byen er noget helt særligt. Den har en meget gammel kirke, der har den særlige status, at udslidte, syge og gamle pilgrimme som ikke ville kunne slæbe sig op over O Cebreiro - det kommende pas jeg også skal over - og videre til Santiago, kunne få en absolut syndsforladelse i kirken, så de når de døde uden for kirken, kunne komme i Paradis i stedet for Helvede.
I middelalderen regnede man med, at kun omkring halvdelen af pilgrimme kom hjem. En af mange årsager var, at kongen der regerede i området her, gerne ville have tilflyttere til de små samfund, hvorfor han betalte pilgrimme for at bosætte sig. Især mange franske pilgrimme slog sig ned i Bierzo og der af - byen med franske - Villafranca.
Vejret er upålideligt, i dag har det været støvregn det meste af dagen og man bliver klamvåd over det hele og når det så samtidig er +18C så sveder man samtidig under regn jakken.
Her vil jeg hygge mig på en regnvåd lørdag aften med lokal aftensmad med et glas hvidvin.
Da jeg holder hviledag i morgen har jeg booket to nætters overnatning på Pasada Plaza Mayor og inkl. morgenmad betalte jeg €118

Skriv et svar