CAMINO FRANCÉS – 2012 – DAG 20

Start ByAstorga til Rabanal del Camino
Dato7. maj 2012
Vejrtørt / regn
Højdemeter op260 m
Højdemeter ned50 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag20 km
Afstand tilbagelagt i alt470 km
Som nævnt overnattede jeg i Astorga og i dag overnatter jeg i Rabanal del Camino, en lille landsby ude paa Castilien lige for roden af Monte de Leon, som pilgrimmene skal over i ca. 1.300 m højde. Jeg har gået 20 km i dag for at se om jeg ikke kan få mit skinneben lidt bedre, når jeg skal ned på vestsiden af bjerget. Fra Astorga kommer du rigtig ud på Castilien, der hvor der ikke er opdyrket land. Og hele vandringen i dag er på en lang grussti og man kommer igennem nogle småbyer. Det startede med pænt vejr, men sluttede lige over middag med at ponchoen måtte på igen. Men det var ikke så meget vand, men nok til at der kom vandpytter på grusstien. Jeg boer på et lille kommunalt albergue med ild i brænde ovnen til opvarmning. De synes vel det er koldt for årstiden. Men badevandet er skoldhedt og faciliteterne er pæne og den ældre opsynsdame (hende med stemplet i pilgrimspasset og hende der skal betales til) vasker gulv og toilet efter hver gang det har været brugt. Det er utrolig hvad de gør for de pilgrimme.

Caminofamilien skilles - Del II

Nok er vi fysisk adskilt, men vi har begge aftalt, at vi fortsætter kontakten via SMS, mails og min webside, hvor vi kan fortæller hvor vi er og hvordan det er gået. Og vi har også aftalt at udveksle billeder når vi kommer hjem fra Caminoen.
Det har været en rigtig rar, sjov og dejlig tid sammen med Manfred og jeg vil helt sikkert huske den tid vi kæmpede mod vejr og vind, regn og mudrede caminoveje, romerveje og andre af de strabadser der følger med på Caminoen.
Det blev til 24 dage i et fælleskab som jeg har haft stort udbyttede og fornøjelse af og som jeg med glæde vil tænke tilbage på.
Så vi har ønsket hinanden en rigtig god fortsat Camino.
PS: Jeg har købt en ny poncho, som jeg selv kan få ordentlig på. Og den gamle vil jeg brænde, når jeg kommer til Finesterre.

De Kantabriske Bjerge

De Kantabriske Bjerge er bjergkæden der har været flere billeder af. De er altid på vores højre side altså nord. De gå stort set fra Pamplona i øst til Ponfarrada i vest. Vel ca. 600 km. De er af vekslende højde og op til ca. 1.500 m. Der er sne på flere af toppene. Efter Astorga som forventes at nås dag 28 skal jeg dag 29 gå ca. 600 m over Monte Irago 1.300 m højde og ned igen til ca. 700 m højde. 

Skriv et svar