MEDJUGORJE – PILGRIMSFÆRD DAG 1

Start bySarajevo til Medjugorje
Dato21. juli 2014
Vejr+25C sol
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt0 km
Et pilgrimsmål, hvor der næppe er mange som vandre til, er Medjugorje i Bosnien-Hercegovina, hvor der siden 1981 er sket åbenbaringer gennem "seere" fra Jomfru Maria.
Åbenbaringerne sker jævnligt på bjergsiden over byen, hvor en gruppe "seere" på 6 mindreårige får og tyder åbenbaringerne.
I kirken i Medjugorje, der er opført med 2 høje tårne og opført i 1969. 
Der kommer nu over en million pilgrimme om året til messer der holdes dagligt. Uden for kirken er der indrettet et stort område, hvor der er opsat bænkerækker og en storskærm, hvor messen i kirken transmitteres.
I en sidebygning er der indrettet rum, således pilgrimme kan skrifte endog på deres eget sprog, da der er angivet hvilket sprog, der kan ske skrifte.
Kirken er ret spartansk med et alter med et meget lille kors. På højre sidegang er indrettet en form for sidekapel med en Mariaskulptur.
Jeg var i Medjugorje i juli 2014 og denne dag var der mange søgende både i kirken og i parkarealer uden for kirken, hvor der står en hvid Jomfru Maria skulptur.
Det siges at skulpturen har været lysende om aftenen, hvilket tages , som et symbol på at åbenbaringerne ikke bare er noget, som ikke har et religiøst indhold.

Skriv et svar