MILITARY HIGHWAY – HVILEDAG

Start byTbilisi til Tbilisi
Dato16. september 2019
Vejr+28C sol
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt165 km
Den 15. sept. blev jeg kørt til David Gajera Monastery og fik besøgt dette betagende beliggende hulekloster. Om aftenen gik jeg ud for at spise og en tur rundt i den gamle bydel. Jeg er faldet for denne del af  Tbilisi. Den 16. september bliver sidste dag i Tbilisi for denne gang. Jeg har været rundt mange steder i by en, men i dag har jeg valgt en særlig oplevelse, jeg skal en tur på til en forlystelses park fra 1905, der ligger oppe ved  TV tårnet i Tbilisi og så skal jeg med Funicular op på højen Mtatsminda Hill. Hen på eftermiddagen og den tidligere aften går jeg ned til en lille park, hvor der en lille blostermarked og foodmarket omme i en større sidegade.
Fra morgenstunden går jeg ned i en helt anden gammel bydel med hyggelige små bolig og butiks huse. Blandt husene er også en ældre kirke  Anchiskhati Basilica, som jeg besøger og kikker rundt i. Som nabo tæt til kirken ligger en meget usædvanligt bygningsværk - The Leaning Tower - der er vartegn til et Marionette Theater. Efter en vandring i de små gyder og gader i kvarteret retter jeg nu min gåtur mod en moderne bydel , som jeg skal igennem.
Den er nu ikke så spændende. Jeg har planlagt at tage en køretur med en kabel bane op til den vestlige høj, hvor der er en stor bygning med restauranter og bag en forlystelsespark.
Både bygning, restauranter og forlystelses park er bedaget og ikke så tiltrækkende. Oppe på højen er der den flot udsigt over Tbilisi til tre verdenshjørner rigtig flot. Hen på den sene eftermiddag går jeg en tur ned i Mtkvari floden i det nye kvarter og går langs floden på højre bred op til Rike Park, der er den nyeste park i byen, hvor der er et stort springvand, der oplyst i farver og springer efter musik. Imponerende at se og lytte til.
Tbilisi Funicular er en turistattraktion, der er mere en 100 år gammel Kabelbanen er blevet moderniseret inden for de senest år og har nu 2 moderne togvogne trukket af en tykt jernkabel. Rejsen op tager ca. 10 min. over de omkring 500 m op til kote 800 m med en fantastisk ud- sigt over Tbilisi. Oppe ved toppen af Mount Mtatsminda er der en forlystelsespark, der er etableret i 30'erne af russerne og var i den russiske periode en stor attraktion. Den dag jeg var der, var der temmelig stille. Det lykkedes mig at købe en virkelig god hotdog. Ved forlystelsesparken er der en meget stor restauration, hvorfra der er en flot udsigt over Tbilisi mod øst.
Det er muligt både op og ned muligt at stå af midtvejs, hvor der er mulighed for at besøge en større kirke og så tage enten resten af turen op eller ned.

Skriv et svar