ARMENIEN – PILGRIMSFÆRD DAG 4

Start byChiva til Noravank til Halidzur
Dato25. september 2017
Vejr+28C sol
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt0 km
4. dag på vores pilgrimsfærd skal vi yderligere syd på.
Det skal erindres, at infrastrukturen i Armenien ikke har samme kvalitet som i bl.a. Danmark, hvor vores vejnet indeholder bl.a. motorveje.
Der er ikke motorveje i Armenien og kvaliteten af bilparken og lastbilerne lader meget tilbage at ønske, hvorfor det tager længere tid at køre en bestemt distance i Armenien end i bl.a. Danmark.
På vores vej syd på - vi skal på vejen besøge et af de smukkeste klostre i Armenien - Noravank.
Men inden kommer vi forbi "Det Armenske Stonehenge" - Zorats Karer - der ligger på en højslettet med et udsyn til disse fantastiske høje bakker i Kaukasus.
Zorats Karer er en stensætning i en rundkreds, der er over 12.000 år gammel og har angiveligt været et helligt sted for datidens beboere i området.
Efter denne afstikker fortsatte vi sydpå og kørte herefter ud til Noravank for at besøge et af de smukkeste klostre med en uforlignelig beliggenhed på et repos oppe i bjergene.
Noravank er opført i en brungul sten, der giver bygningerne en forunderlig smuk farve.
Noravank er som de øvrige klostre anlagt i det 3.-4. århundrede og meget velbevaret.
Klosteret er beliggende med udsigt både til bjergtoppene og ned i dalen. Klosteret ligger i et ubeboet område og har derfor været et usædvanlig afsides, men utrolig naturskønt område.
Sidst på dagen fortsatte ned mod Iran og overnatter i en landsby med ca. 500 indbyggere i Halidzur.
For at nå dertil skal vi køre over passet Vardenyat i kote 2.345 m. I øvrigt ligger passet på den gamle Silkevej, der i mere end 1.000 år har været handelsvej mellem Asien og Europa.
Vejen til Halidzur er meget befærdet af lastbiler fra bl.a. Iran. Nogle af disse er af ældre dato og i den her meget bakkede region giver det problemer med afvikling af trafikken, idet lastbilerne i mange tilfælde højest kan køre 10-20 km/t.
Vi overnatter på et mindre, nybygget hotel med restaurant, hvor vi både kunne spise aftensmand og næste morgen kan få morgenmad.

Skriv et svar