VIA TOLOSANA III – 2023

I 2019 og 2020 vandrede jeg nogle etaper af Via Tolosana, i 2019 vandrede jeg fra Arles til Toulouse og i 2020 fra Toulouse til Lourdes. Da Via Tolosana stopper i Col de Somport i Pyrenærene har jeg tilgode at vandre fra Lourdes til Col de Somport. Og det fik jeg så taget mig sammen til.

Imidlertid valgte jeg at vandre fra Col de Somport til Lourdes frem for den modsatte og nok også rigtigere retning, da Camino Aragonés begynder og der kan vandres videre til Santiago de Compostela.

Vandringen uanset om det er fra Col de Somport eller dertil fra Lourdes, er det en udfordrende vandring med mange højdemeter – ca. 2.400 m.

Bevæggrunden for at vandre ned er 2 – først min alder, hvor jeg skal tage hensyn til helbredet og for det andet, jeg kunne kun få booket overnatninger i retning fra Col de Somport mod Lourdes, som passede mig på tidspunktet.

Men uanset om der vandre op eller ned – er det en storslået vandring i et smukt landskab og krævende terræn.

Se i øvrigt mere om mine vandringer på Via Tolosana I og II.

Skriv et svar