CAMINO SANABRÉS – DAG 13

Start bySelleda til Santiago de Compostela
Dato21. maj 2015
Vejr+30C – sol / sol /sol
Højdemeter op500 m
Højdemeter ned700 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag43 km
Afstand tilbagelagt i alt383 km
I dag afsluttes vandringen i Santiago de Compostela. Ingen tvivl om det. Selvom det bliver en sej omgang vandring. Det bliver nærmest en "maraton" jeg skal ud på.
Vejret starter med et godt vandrevejr tilpas temperatur og som alle øvrige dage er der ikke en dråbe regn i udsigt.
Caminon er overvejende på stier, men går gennem disse mange små flækker, der ligger på de galisiske bakkedrag, der afløser hindanden.
Især overgangen af Rio Ulla skal blive en spændende og naturskøn oplevelse med et drop på over 150 højdemeter på kort afstand og så en opgang på 200 højdemeter ligeledes over kort afstand.
Jeg er kommet ifølge med på italienere, som taler engelsk og vi har følgeskab en del af dagens vandring. De herre har dog ikke i sinde at vandre til Santiago i dag.
Inden man vandre ind i Santiagos forstæder skal man lige over endnu et vandløb, Rio Arines, så det er en tur ned og igen en tur op. Men da Santiago er beliggende i kote 260 er det næsten 150 højdemeter på de sidste ca 5 km. Så det er bare op, op og op.
Det bliver uhyggeligt varmt som dagen skrider frem. Rigtig varmt. Vel op mod 40-45 når du er ude i solen. De mange højdemeter gør at du skal have væske - og gerne megen væske, så derfor er det dejligt, at der ligger den ene bar efter den anden som perler på en snor. Og flere af dem bliver grundigt besøgt.
Endelig nås punktet ca. 7 km uden for Santiago, hvor du kan se katedraltårnene første gang.
Det er altid et stort øjeblik at kunne se tårnene, for så ved man at det vare ikke så længe så står man på katedralpladsen og kan sige "Jeg gjorde det" - igen. Men det tager dog et par timer fra tårnene ses til man er på pladsen.
Jeg kommer sent ind på pladsen. Jeg har bestilt hotelværelse til de næste to dage, så jeg styrer straks mod Katedralkontoret for at få mit Compostela og afstandsbevis udfærdiget.
Der er faktisk mange som står i kø og det tager ca. 1½ time at komme til skranken.
Herefter tager jeg en taxa - det er 1½ km til hotellet - for nu gider jeg ikke vandre mere i dag. I øvrigt til stor fortrydelse for taxachaufføren, at det er så kort en tur. Ham om det.
Jeg bor på et moderne kædehotel i international luksus stil. Men jeg kan bo på hotellet i 2 dage for lidt under 150€ inkl. lækker morgenbuffet med alt hvad hjertet kan begære.
PS: Det 2. billeder til venstre er taget, fra jernbane broen hvorunder der for 2 år siden skete en frygtlig togulykke, hvor et højhastighedstog blev afsporet og 80 mennesker blev dræbt og 146 kvæstet.

Santiago de Compostela
 
Santiago de Compostela er på størrelse med Ålborg og huser ca. 94.000 indbyggere.
Alt i byen drejer sig om pilgrimme og den gamle velbevarede bydel. Så oftest glemmes at Santiago er en meget driftig handelsby.
Pilgrimme og turister oversvømmer nærmest byen og der er mange overnatningsmuligheder lige fra gamle ombyggede klostre, albergues, hoteller i alle kategorier, Parador og bed and breakfast.
Det er jo egentlig ganske fantastisk, at man i mere end 1.000 år, har kunnet holde liv i en myte og kunnet få millioner af europæiske pilgrimme til at vandre til den mest vestlige by med en katedral bygget til ære for en apostel: Skt. Jacob.

Skriv et svar