CHEMIN DE SAINT JACQUES I DAG 5

Start byAumont Aubrac til Nasbinals
Dato16. april 2018
Vejr+5C – +17C småregn / blæst
Højdemeter op142 m
Højdemeter ned181 m
Sværhedsgradmedium
Afstand tilbagelagt i dag29 km
Afstand tilbagelagt i alt133 km
I Aubrac regionen er der en stort flad flad slette omkranset med bløde runde bakker, hvor der er oversået med kampesten. I fordomstid må der have været et kæmpe vulkansk udbrud, der har udspyet disse sten. Det er en hel særlig naturoplevelse, at gå igennem dette flade landskab, der ikke er opdyrket, men henligger til græsning. Der er langt mel lem de spredte gårde, som kan ses i horisonten. Der er kommet ret mange pilgrimme til. Så jeg valgte en lidt alternativ rute ved at vandre ud på den lokale vej, hvor jeg ikke mødte ret mange biler på dagen. Her ude i dette fantastiske landskab er der højt til himmelen, langt til lyde og her kan tænkes store tanker. Kom kun igennem en lille flække, hvor der var et lille kapel man kunne sætte sig i og holde en lille pause.
Der er ikke mange højdemeter at tage hensyn til i dag. Men det er en lang vandring, men det er i et interessant landskab, hvor man kan forestille sig en stor kæmpe, der har kastet med kampesten på en enorm græsplæne. Det er et meget smukt natur område, som vi ikke kender her hjemmefra, så det er noget særligt at vandre i det. Der er foråsblomster langs vejkanten i alle mulige lyse farver.
På vej mod Nasbilas kommer jeg forbi et vejkryds i en lille flække. Ud fra den ene vej kommer der en kæmpe flok pilgrimme 30-40 stykker. Så nu er der rigtig mange som er ude at vandre. De vandre dog ind i en lille skov og jeg fortsætter ad landevejen.
Det er et dejligt vandrevejr tilpas temperatur.
Af uransagelige årsager, har jeg booket værelse på et feriehotel, som viser sig at ligge omkring 1½ km fra Nasbilas bymidte, så det er lidt træls at skal vandre ud til hotellet. Her viser det sig, at restauranten ikke er åben endnu.
Nasbilas er en lille stille by, som ligger omkring en ret stor og smuk kirke, som man ellers ikke ser i den størrelse byer. det lykkes efter at jeg har tjekket ind på mit overnatningssted, der som nævnt er et feriehotel af lidt ældre kvalitet. Men pris oh kvalitet stemmer OK. Jeg tror der kun er nogle få yderligere gæster. Det ligger ca. 1½ km fra kirken, så jeg må vandre ind til byen for at få provianteret. Lige overfor kirken ligger et supermarked, hvor jeg kan købe ind til en kold aftensmad og til noget morgenmad. Det eneste supermarkedet ikke har er brød. Og det lykkes ikke at finde bageren. Så det bliver en lidt underlig forsyning til kommende morgenmad. Da jeg er byen tager jeg en rundvandring i kirken, som i øvrigt er meget usædvanlig med 2 stokværk. Der er opsat en lille smuk malet figur af Sankt Jacob med muslingeskal i panden.
Overnatningen på Hotel La Randonnee kostede € 46,50.


Skriv et svar