CHEMIN DE SAINT JACQUES II DAG 8

Start byNogaro til Barcellone du Gers
Dato13. september 2018
Vejr+25C overskyet
Højdemeter op170 m
Højdemeter ned170 m
Sværhedsgradmedium
Afstand tilbagelagt i dag25 km
Afstand tilbagelagt i alt207 km
Nu er åbenbart blevet årstid for, at andre også vil ud at vandre på pilgrimsruterne. Der er mange andre pilgrimme på vejen her til morgen efter at have spist et pænt morgenmåltid. Vandringen var uden den store højdeforskelle og for det meste på grus og markveje. På et stykke ind til Barcelonne-du-Gers sker vandringen langs en nedlagt jernbanelinje. Det er et dejligt landskab at vandre igennem og nu hvor det er et godt vandrevejr er det en fornøjelse at vandre dagens rute. Vandringen er igennem nogle små flækker, hvor der bl.a. kommer forbi et par mindre kirker.
Det er lidt trist, at de franske pilgrimme kun kan fransk eller også vil de ikke tale engelsk. Jeg må se at få lært fransk. Terrænet er fladt og dog afvekslende i gennem marker, mindre skove og langs grusveje. Så det er en nem og behagelig vandring. På vejen kommer man forbi et par mindre landsbykirker.
Den ene var åen og jeg stak lige hovedet ind i den ene, hvor der var en smuk loftbemaling. Overnatningsbyen er bygget op, hvor gaderne er lige og går på tværs af hinanden.
Der er ikke meget liv og der er lidt for langt til at vandre til den nærmeste større by. Jeg kom lidt tidligt frem, så jeg måtte vente på at blive indlogeret på overnatningsstedet. Men det var værd at vente på. en mindre år løber gennem den ydre del af byen og op til den er bygget en tårnbygning, som åbenbart tidligere har været fængsel.
Barcellone-du-Gers er en lille forstad til  den lidt større by Aire-sur-L'Adour. Men i byen er et rigtig godt overnatningssted - et Gite de Etape - Chambre d'Hôtes Bastide du Cosset. Om stedet kan jeg nævne, at værtinden er ældre meget bestemt dame. Stedet er et nyrenoveret B&B i en gammel charmerende bygning. Jeg spiste både aftensmand og morgenmad - og det var bare fortræffeligt.
Om byen er der ikke meget at skrive hjem om for den er ikke særlig stor. Dog fik jeg set byens fængsel fra middelalderen, som lå ned til en å. Der må ikke have været mange fanger den gang. For det er ikke særlig stort.
For overnatning inkl. et lækkert morgenbord betalte jeg: 80€

Skriv et svar