CAMINO ARAGONÉS – HENREJSEDAG

Start ByKøbenhavn til Paris
Dato8. og 9. april 2012
Vejr+6C tørt
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt0 km
Min første pilgrimsandring på nogen pilgrimsvej blev Camino Aragonés der har rute fra Col de Somport og frem til Obanos - eller rettet sagt til den lille smukke korsridder kirke Santa Maria de Eunate - tæt på Obanos.
For at komme til mit valgte start sted, valgte jeg at tage tog.
Hvorfor det valg? 
Fordi jeg havde den opfattelse at jeg skulle bruge tid til at komme til startstedet og have tid til at vende mig til det eventyr, jeg nu skulle på for første gang.
Så velankommet til Københavns Hovedbanegård finder jeg frem til perronen hvor mit nattog til München afgår kl. 18.10. det afgik så kl. 18.15.
Jeg havde booket egen sovekupé på 1.ste klasse på nattoget.
Jeg har ikke tidligere rejst med nattog, så det er lidt spændende for mig. efter at have fundet mig til rette med rygsæk, vandrestok og vandrehat.
Om formiddagen havde jeg været til gudstjeneste i min lokale kirke - Christians Kirken i Lyngby - som begyndelse på min første pilgrimsvandring. et rigtig udgangspunkt syntes jeg.
Tilbage til toget. 
Havde jeg vidst hvilken rejse det blev, havde jeg aldrig valgt den rejsemåde.
Det blev et rent mareridt den natrejse, hvor der var stop på stop og rykken rundt på toget til og afkoblinger af vogne. Så det blev ikke til megen søvn. I Köhln skal jeg med et højhastighedstog via Bruxelles til Paris Gar det Nord. Den del af rejse går planmæssigt og er nærmest på niveau med at sidde i et fly. I øvrigt med betjening og servering af morgenmad.
Velankommet til Paris - vandre jeg igennem byen en tidlig Påskemorgen til Gar de Montparnasse, hvor jeg omkring middag skal videre med højhastighedstog til Pau kl. 14.29.
På vandringen mødte jeg kun hundeluftere og rengøringspersonale samt mogenduelige bladsælgere.
Jeg kom forbi den jødiske kirkegård i Montparnasse og gav mig tid til at gå ind og se den.
Mit tog afgik til tiden og jeg ankom også sent på eftermiddagen til Pau og fandt frem til det hotel jeg havde booket hjemmefra.

Skriv et svar