CAMINO FRANCÉS – 2013 – DAG 6

Start ByVillafranca del Bierzo til La Laguna
Dato3. april 2013
Vejrregn / regn / regn
Højdemeter op440 m
Højdemeter ned0 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag26 km
Afstand tilbagelagt i alt165 km
Starten fra Villafranca mod vest er en lidt kedelig tur frem til lidt før La Faba. Det mes te af vandringen sker på asfaltveje gennem små lidt halvtriste småbyer. Før La Faba skal du ind på vandresti og så går det bare op, op, op, op af en fedtet våd sti fuld af sten, grund fjeld, vand og stigningen er forfærdelig. Vi går over 350 m op på en ganske kort strækning. Og i dag var det  bare rædselsfuldt fordi det hele foregik i silende regn og med poncho på.
Vi er ankommet til La Laguna der ligger i 1.125 m højde og består af 5 huse, 3 traktorer og 4 Audier samt det albergue vi har fået eget værelse på.
Vi skal nu her senere ned at spise pilgrimsmenu - der sædvanligvis består af suppe/salat, fisk/kød, og en dessert enten et æble eller en isvaffel. Og for det giver vi så ca. 10 €.

O Cebreiro

O Cebreiro er Caminoens ældste by og består af en række meget gamle og totalt renoverede huse og caminoens ældste kirke.
Byen er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og indtrykket er, at man gør alt for at bevare denne særegne samling af huse med de små gader og stræder. Byen er beliggende i over 1.400 ms højde og ligger ved indgangen til passet over Area.
Byen er nærmest som et museum, selvom der bor borgere i lands- byen og der drives souvenirbutikker og der er flere albergues.
Det er en tidslomme man havner i her ude i et fantastisk Galisisk landskab, hvor tågen og regnen hersker i foråret og efteråret og hvor der er sne om vinteren.
Byen er et ophold værd, fordi der ikke findes noget lignede på hele Caminoen. og i det hele taget i Spanien.

Skriv et svar