CAMINO PRIMITIVO – DAG 10

Start ByCádavo Baleira til Lugo
Dato2. juni 2014
Vejr+10C – 27C sol
Højdemeter op310 m
Højdemeter ned620 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag30 km
Afstand tilbagelagt i alt263 km
Vi stod op til en skøn morgen - igen med sol og skyfri himmel. Det blev optil 27C.
I dag skal vi nå Lugo, den 2. store by før Santiago. Lugo er jo en gammel romersk by og har den mest velbevarede ringmur i nogen by i Europa.
Jeg skal ud på en 30 km lang vandring. Men hvilken vandring.
Morgenen startede med en barsk opstigning på en velanlagt sti, men stigningen bare fortsatte og fortsatte og det som om den ingen ende ville tag. Der var ikke megen skygge på det sted og solen var allerede godt i gang med at bage. Så det blev lidt af en barsk omgang for mig.
Niels har ondt i den ene fod og går og småhumper og Reinhard lider af hælespore på den ene fod og jeg har jo mit at slås med - sårene ved knæet på venstre ben - så vi er en flok krykhusarer, der vandre op og måtte tage nogle pauser for at få luft og for at give fødderne lidt ro inden næste niveau.
Vi må have set ret sjove ud med hver en vandre stav stavrende op af denne rædselsfulde opstigning. Den endte så oppe ved en befærdet vej vi så skulle gå af, Hvilken jammer.
Resten af vandringen ind til Lugo gik igennem forstæderne (Lugo er på størrelse med Århus) og gennem industrikvarterer - så det var ikke en vandring der er meget at skrive hjem om - men om alting er, så nåede vi ringmuren til den gamle by midt på eftermiddagen.
Vi havde set i vores guidebøger og snak med andre pilgrimme, at det lokale albergue skulle være ganske godt og lå lige inden for ringmuren. Så vi blev enige om, at der måtte vi så overnatte. Det var noget af et fejlvalg.
Alberguet er godt nok pænt og veldrevet, men der er plads til omkring 70 senge og alt blev i løbet af dagen optaget. Det er i 2 etager med en sovesal på hver etage. Der er indrettet et mærkeligt bade/toilet rum, hvor der er 2 uafskærmede bade pladser, en håndvask, en tissekumme og et toilet i samme rum (ja, I læser rigtigt). Så teoretisk skal 4 mand samtidig kunne bruge dette kombinerede rum, men hvem har lyst til at forrette sin nødtørft, når der en eller to i bad. Gud ved hvad den arkitekt har tænkt på da han indrettede det rum ?????
Så der var enten 1 person i bad eller 1 person på toilettet - og derfor var mændenes optaget det meste af tiden - for der var så også et sådant for piger på hver etage - men når der er 75% mænd og 25 % piger - så går det bare helt galt. Især om morgenen.
At jeg oven i det fik tildelt en topbunk - altså 1. sal over min sengekammerat neden under - var bægeret der flydt over.
Jeg skal op om natten mere end en gang, når man for det første for lidt alkohol og skal sove fra kl. 22.til kl. 6.00. At der så også var ski.... koldt på grund af åbne vinduer og der ingen tæpper var gjorde bare, at jeg ikke kunne holde varmen og måtte have lange vandrebukser og strømper på om natten.
Så det blev ikke til megen søvn og morgentoilettet var kun tandbørstning. Hvor Herre bevares en overnatning. Aldrig igen et albergue!!!!!!
Men vi havde igen en hyggelig aften, vi gik oppe på ringmuren og gå hele den gamle bydel rundt - ringmuren er 8 m højde og der kan vandres på den i sin fulde længde, der er 2 km - en fantastisk oplevelse, som byens borgere gør god brug af.
Selvfølgelig var jeg også en tur inde i Lugo Katedral og bese den. Den har et enestående alter, der er utrolig rigt udsmykket. Men katedralen er mærkelig indrettet, at du ikke kan se altret forfra, men kun fra siden. Der er selvfølgelig sidekapeller, som i alle katolske kirker. Den er mørk og dunkel, men en flot katedral.
Vi skal jo være på alberguet kl. 22.00, men "igen" var vi 3 pilgrimme ude at spise sammen, men i dag var vi noget mere ydmyge med vin m.v.

Skriv et svar