VIA DI FRANCESCO – DAG 2

Start byPontasssive til Passo della Consuma
Dato26. maj 2017
Vejr+25C småskyet / sol
Højdemeter op1.021 m
Højdemeter ned138 m
Sværhedsgradmedium
Afstand tilbagelagt i dag17 km
Afstand tilbagelagt i alt42 km
PASSO DELLA CONSUMA
Passet er det første på vandringen. Passet er i kote 1.050 m og ligger i et smukt skovområde med tidligere skiområde med pister og skilifte. Lige inden passet ligger en mindre by af samme navn. I byen ligger en lille kirke. Imidlertid er der ikke de store interessant seværdigheder i passet, så egentlig er det blot et af de mange som man passerer.

DAGENS VANDRING

Det går bare op ad hele dagen. Der startes ud i kote 80 m og ender på dagen i kote 1.051 i passet. Vandringen er på 17 km, så det er ret krævende hele dagen, selv om vejret er et godt vandrevejr.
Det er et meget kuperet terræn der vandres i og det er et grønt mellem landbrugsarealer og skove.
Der er ikke megen afmærkning, så vandringen sker med næsen i guidebogen og med hjælp af GoogleMaps og så de få afmærkninger, som Det er dejligt at komme til overnatningsstedet tidlig på dagen, når det har været en anstrengende dag.
Som dagen før, vandres der igennem en række små byer og flækker, men der er ikke megen mulighed for at få vådt og tørt, så det bør medbringes på dagen.

DAGENS OPLEVELSER  

Bortset fra en øm ryg på grund af den megen vandren op hele dagen, er der ikke det meget at fortælle om dagens vandring.
De små byer er meget hyggelige, men uden den store interesse.
Selvfølgelig er der et smukt landskab med udsigt til de højere bjerge i baggrunden.
Det er et godt vandrevejr, så det kan der ikke klages over.
Jeg har ikke mødt nogen andre pilgrimme, hverken i går eller i dag, men det er nu heller ikke den mest vandrede del af pilgrimsvejen.
Men i øvrigt er det heller ikke den mest vandrede pilgrimsrute i Italien.

DAGENS OVERNATNINGSSTED

HOTEL MIRAMONTI, PASSO DELLA CONSUMA

Jeg ankom til hotellet midt på eftermiddag. Værten gik og malede indgangspartiet. Hotellet havde kendt bedre dage og værten var vel på min alder.
Jeg så værelset og sagde OK. Værten nævnte at det ville tage en time inden der var varmt vand. der skulle først fyrres op under vandkedlen. Hotellet havde sikkert i 60erne og 70erne været et fashionabelt både vinter og sommer hotel, som tiden var løbet fra. der var både misligholdte tennisbaner og skilifte. Hotellets aftensmad var faktisk ret god og det skal siges, at alt var pænt og ordentligt.
I øvrigt en rimelig pris på overnatning 35 €.

Skriv et svar