CHEMIN DE SAINT JACQUES I DAG 9

Start byConques til Decazeville
Dato20. april 2018
Vejr+15C – +30C sol / let vind
Højdemeter op315 m
Højdemeter ned373 m
Sværhedsgradmedium
Afstand tilbagelagt i dag23 km
Afstand tilbagelagt i alt241 km
Dagen startede med et dejligt morgenmåltid og derefter vandring langs floden Dourdou de Conques mod Decazeville. Vandringen var på noget asfaltveje og en del markeveje. For en gangs skyld vandrede jeg igennem en lille hyggelig og pæn by ca. 10 km efter dagens start. Så der blev mulighed for at få provianteret. Det er nu landbrugsland, der vandres igennem. Forårsarbejdet i markerne er så småt kommet igang, så der er lidt aktivitet i markerne. Det er lidt småt med interessante oplevelser på dagens vandring. Vejret var ganske fornuftigt frem til middag og herefter blev det varmt, idet Decazeville ligger i en langstrakt dal, som holder på varmen. Næsten 4 km før bymidten kommer det første byskilt, så det er en lang vandring igennem byen.
Som nævnt er der ikke mange interessante oplevelser på dagens vandring. I en lille pæn og hyggelig by, var der mulighed for at købe proviant og kikke på den lokale kirke. Ellers er det agerland, som der vandres igennem. Agerlandet er mest udlagt til grøntsager og majs og korn. Vejret gør, at der er aktivitet i markerne med moderne maskiner.
Vandringen ind i Decazeville, der er en tidligere mineby er en langstrakt affære på over 4 km fra byskilt til kirkepladsen i byens centrum. Det er ikke den mest spændende vandring, da ruten går gennem udslidte bebyggelser.
Decazeville er en gammel mineby. Minerne er nedlagte for mange år siden og det kan mærkes på byen. Der er ca. 7.000 indbyggere og byens centrum er ved den lokale kirke, hvor hovedgaden ligger ud til. Jeg har booket overnatning i en bylejlighed, der ligger på anden sal med udsigt til kirken. Det er en pæn stor lejlighed med gode faciliteter, der er pæn ren og pænt udstyret. Da der er køkkenfaciliteter, så har jeg i det nærmeste bageri købt nogle pizzastykker som aftensmad og i det lokale Cafour købet jeg ind til morgenmad. Jeg gik en tur rundt i centrum og var en tur forbi kirken. Kirken er yderst spartansk udsmykket og har ikke nogen kirkekunst af interesse. I dag kunne er jeg overholde pilgrimmens sengetid kl. 22.00.
Den lejlighed jeg bookede lå i centrum og direkte ud til pilgrimsruten. For overnatning i L'Appart Gambetta betalte jeg €65.

Skriv et svar