CAMINO PORTUGUÉS – DAG 16

Start byBarcelos til Ponte de Lima
Dato29. september 2016
Vejr+30C sol / let brise
Højdemeter op230 m
Højdemeter ned235 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag35 km
Afstand tilbagelagt i alt495 km
Ganske kort uden for Barcelos vandres ud på de lokale veje der går gennem et meget bakket og bevokset landskab, hvor der er længere mellem de små bebyggelser og byer.
Vandringen er dejlig afvekslende, men der er nu en ny udfordring. Det er vejbelægningen. De lokale veje er belagt med granit brosten, som har skarpe kanter og som ikke ligger helt plant. Det er meget trættende at vandre på og fødderne er meget belastet. Så belastet, at jeg er i tvivl om mine min ellers velplejede fødder kan holde. Men da dagen er omme, har mine fødder holdt til belastningen.
Vejret er fantastisk, så det kan der ikke klages på. Og omgivelserne er dejlig grøn og eucalyptustræerne dejlige duft.
Nu er der også kommet flere medpilgrimme på caminoen, nogle af dem har kun en lille endags rygsæk på med en flaske vand i hånden. Og så derudad.
Der siges, at man mister sin hukommelse, når man skal over Rio Lima. Så derfor var det afgørende, at vor gamle venner - romerne - fik bygget, den i øvrigt meget smukke rundbue bro over floden. Så alle vi nu kan komme tørskoet over Rio Lima og ikke miste vores hukommelse.
Derfor står der i dag på bredden af floden en legion romerske soldater og er klar til at gå over floden på kommando af deres fører, som er på den anden side af floden og kommandere dem over.
Det var legenden om Rio Lima og hvorfor broen er blevet opført.
Rio Lima er en bed flod, som dovent flytter sig i sit 135 km lange løb.
Byen Lima ligger med en bred promenade ud til floden.
På caminoen til Lima har jeg vandret sammen nogle andre medpilgrimme on and off og det er jo ganske hyggeligt at få en sludder med andre, når man vandre.
Efter at være tjekket ind på hotellet jeg skal overnatte på, begiver jeg mig en tur ind i den gamle bydel nede ved floden.
Jeg når endda at komme til aftenmesse i den lokale kirke inden jeg på en restaurant med udsigt til middelalderbroen få en lækker pizza og noget koldt hvidvin.

Ponte de Lima
 
Det siges at Ponte de Lima er Portugas ældste by.
I dag har byen ca. 45.000 indbyggere.
Byen ligger op til broen over Lima som oprindelig blev opført af romerne.
Byens smukke beliggenhed ud til floden Lima tiltrækker turister, som også kan besøge de ugentlige markeder langs floden.

Hotel Imperio do Norte
 
Hotellet ligger ud til promenaden langs floden Lima.
Hotellet er fra 80érne og moderniseret og meget veldrevet.
Det ligger kun få hundrede meter fra den gale bydel og middelalder broen over floden.
60 € for opholdet inkl. morgenmad.

Skriv et svar