VIA FRANCIGENA I – DAG 9

Start BySaint Croix til Orbe
Dato16. august 2015
Vejr+20C regn / overskyet
Højdemeter op47 m
Højdemeter ned730 m
Sværhedsgradmedium
Afstand tilbagelagt i dag20 km
Afstand tilbagelagt i alt203 km
I min bestilling af hotelværelse, var der også indbefattet morgenmad. Den var udmærket og dækkende.
Vejret var som i går morgendis og småkoldt og småregn, som senere fortog sig. 20C blev det op af dagen.
Det var ingen lang dag kun 20 km.
Jeg havde dagen i forvejen brugt Booking.com for at booke værelse i Orbe, som er en større by, der ligger en fornuftig dagsvandring fra Lausanne.
Det er et bakket landskab, hvor der vandres ned mod Lac Leman (Geneve Søen) fra kote 1.070 til kote 480 i Orbe.
Jeg må nævne, at jeg fra morgenstunden havde overordentlig ondt i mine fødder. Hvorfor ved jeg faktisk ikke og har det også den næste dag. Det får også indflydelse på vandringen.
Det er ellers en flot og smuk vandring fra Sainte-Croix ned til Gorges de Covetannaz - en kløft, hvor der løber en å og som man kommer frem bliver større og større og med flere vandfald, sluttende med et ret stort. Herefter er det ud på en mindre bivej.
For første gang på min vandring møder jeg et par vandrede med rygsæk pakket ind i gule regnslag.
På Facebook har jeg fulgt en Via Francigena Gruppe i nogen tid og har en fornemmelse af fra billeder, at der er andre pilgrimme, men ikke præcis hvor de er.
Et newzelandsk ægtepar har jeg fulgt, fordi de har lagt posts ind, hvor de var og nu ser det ud til, at det er dem jeg møder denne formiddag ved Baulmes.
Vi får os en hyggelig sludder. For de har også set mine posts og ved så hvem jeg er.
Vi slår følge frem til Orbe, hvor de også vil overnatte, dog på den lokale campingplads.
Men nu aftaler vi at holde kontakt til hinanden via Facebook. Fagre nye pilgrimsverden.
Jeg vandre ind i Orbe, der er en lille provinsby på 5.800 indbyggere.
Da jeg kommer til mit overnatningssted, ser det meget lukket ud og på døren henvisning til et telefonnummer.
Jeg ser at det ligger over en bar/cafe i bygningen og går ind i den, hvor servitricen siger at der er lukket. Hun kan kun fransk og det kan jeg ikke. Men jeg får gjort hende forståelig, at jeg har booket et værelse.
Det er noget af det mærkeligst overnatningssted jeg har været, for det er en del af en lejlighed på anden sal med elevator op og ud på en repos og ind i en anden lejlighed, hvor der så er et værelse med bad og toilet.
Udmærket, men ikke nemt at finde rundt i og jeg får udleveret 4 nøgler til de forskellige døre jeg skal igennem. Nærmest en labyrint.
Men jeg har så utrolig ondt i mine fødder - som om jeg går på glasskår, så godt jeg kom ind på værelset omkring kl. 14.00 og kan lægge mig for at slappe af. Omkring kl. 19.00 tager jeg mig sammen til at gå en tur i byen og går på en Pizzabar og får en pizza og en Fanta. Jeg er ved at tabe kæben over prisen. Over omregnet 150 kr. 22 FCH og værelset betalte jeg 70 FCH for, hvilket efter standard - og jeg mener at have forstand på det efterhånden - er en ågerpis.
Tidlig i seng for de fødder er bare ikke blevet bedre og der er en god dags vandring i morgen til Lausanne.

Skriv et svar