LONDON TO WALSINGHAM – DAG 9

Start ByBury St. Edmonds – Thetford
Dato15. september 2023
Vejr+14 C – +35 C overskyet / sol
Højdemeter op133 m
Højdemeter ned128 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag29 km
Afstand tilbagelagt i alt217 km

Det gode vejr er vendt tilbage, da jeg ved et stop fik set på termometret, der er hæftet på min rygsæk. Det viste + 35C – så kunne jeg bedre forstå, at jeg følte det var varmt og jeg var døsig og drak meget på vandringen. Kun under 1 km efter jeg var startet på dagens vandring vandrede jeg vind på den første sti, der ikke meget senere gik over i en Byway, der med nogle få undtagelser, forsatte stort set lige ud omkring 15 km. Ofte med marker på den ene side og skov på den anden og til tider igennem skov på en bred næsten sandet vej Denne lange vandring – i øvrigt uden at møde nogen – og kun hører landbrugsmaskiner i det fjerne. Det gør, at man bliver døsig eller halvsover og har tankemylder. Det kan gør, at man så kan komme til at overse, at der skulle skiftes sti eller retning. Men det var så ikke tilfældet i dag. På et tidspunkt stod jeg ved en travl landevej for at krydse den omtrent. 7 km fra Thetford. På den anden side af vejen vandrede jeg ind på den lokale fælled (common) og skulle nu selv vælge retning på vandringen ind til byen. Der var et utal af stier på kryds og tværs. Og pludselig stod jeg i park få meter fra hovedgaden. Så i dag kun få kilometer på asfalt. Thetford havde i middelalderen og op til Henry the 8. fik Parlamenter til i 1538 at overdrage ham overøvrigheden over klostrene og deres besiddelser, hvorefter han besluttede at klostrene skulle rives ned. Thetford Priory, der var nordøst Englands største, blev også revet ned og nu kan man kun se ruinerne af det og hvor stort det var. Thetford mistede derefter sin betydning som pilgrimsby. Den har dog i dag ca. 25.000 indbyggere. Nu skulle dagen så slutte her, men selv om jeg for 3 uger siden bookede mine overnatninger, kunne jeg ikke få nogen overnatning i byen. Men. Brandon er næste overnatnings by på vandringen og den ligger kun 6 min. med tog fra Thetford. Der er tog næsten hver time mellem Thetford og Barndon. Så jeg har booket 2 nætter i en lejlighed i Brandon og tog så toget om eftermiddagen til Branfon og i morgentidlig tager jeg så toget retur til Thetford og derfra vandre jeg så tilbage til Brandon – det tager så ca. 5 timer. Keine hexerei nur Behändigkeit.

For 2 overnatninger i en dejlig 1.sals lejlighed “Cool og cosy” i Barndon nær stationen betalte jeg 138 £, hvor jeg selv skulle klare måltider inkl. morgenmad.

Skriv et svar