VIA FRANCIGENA I – DAG 1

Start ByCanterbury til Calais
Dato8. august 2015
Vejr+25C sol
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag41 km
Afstand tilbagelagt i alt41 km
Dagens pilgrimsfærd starter ved side indgangen til Canterbury Cathedral og ender i Calais i Frankrig. En vandring knap 41 km.
Jeg starter ud uden morgenmad kr. 6.45 i en dejlig sensommer morgen med behagelig temperatur for vandring. Iflg. guidebogen er det et traditionelt engelsk landskab med småbyer jeg skal vandre igennem efter at være kommet ud af Canterbury.
At vandre ud af Canterbury byder på lidt problemer med at finde og blive fortrolig med afmærkningen og det går da også galt et par gange, selv om vejen heder Pilgrims Way. Men da eg først er kommet ud af byen efter at have mødt søde venlige lokale, som intet kender til Via Francigena, når man spørge om man er på rette vej, er det ud i et skønt engelsk landskab først på biveje og senere over og direkte gennem endnu ikke afmejede kornmarker, gennem små lunde og lange uendelige græs marker, gennem små hyggelige landsbyer, med hver sin lokale kirke - der i øvrigt er aflåste - og ud langs med motorvej A 2, der går mod Dover. Først halvvejs i Shepherdswell, er der mulighed for at få vådt og tørt ved at købe mad i den lokale Coop og få te og sodavand og spise den medbragte mad i den lokale pub
En ny kombination. Der er i øvrigt ikke mange højdemeter i dagens vandring, men dem som er ligger lige præcis i byen her, hvor man vandre op ad kirkebakken og ud af byen. Videre over marker og gennem lunde og langs hegn og gennem en mærkelig nedlagt kirkegård med et kapel. Der for øvrigt er åbent. Så her bliver der tid til et hvil og et stille stund.
Det viser sig i øvrigt at jeg er kommet på afveje og finder senere ud af, at jeg er gået i en stor bue, så jeg har brugt 5-7 km unødvendigt.
Dog ender jeg ved Dover Castle og vandre forbi ned at den stejle skrænt mod havnen i Dover. Vandre frem til terminalbygningen og får byttet min billet til et kort, der giver adgang til bussen der kører til færgen og dermed adgang til færgen.
Kortet afleveres ved indgangen på færgen og er led i sikkerhedskontrollen, da jeg nu rejser ind i Schingen området igen. Vel ankommet på færgen kan jeg nu slappe af i ca. 1½ time. Vel ankommet til Calais, hvor jeg ikke har en anelse om, hvor mit bookede overnatningssted ligger, preger jeg en taxa, som kører mig til den anden ende af byen. Senere viser det sig at være en udmærket placering af mit overnatningssted. I øvrigt et almindeligt motelagtigt overnatning med en god restaurant, hvor aftenmaden indtages. Og igen til prilgrimstid kl. 22.00 går jeg i seng.
Skønt var vejret 25C både i England og Frankrig, tørt og dejlig sol hele dagen.

DOVER CASTLE

Dover Castle er et middelalderligt slot i byen af samme navn i det engelske County Kent. Det blev bygget i 1100-tallet og er blevet beskrevet som "Nøglen til England" på grund af dets defensive vigtighed i løbet af historien Det er det største slot i England. Sammen med Canterbury og Rochester Castle er det et af de tre oprindelige royale slotte i Kent.

Wilhelm Erobreren lagde vejen forbi efter Slaget ved Hastings i 1066. Borgen blev udbygget inder Henrik II og i 1216 fik en gruppe oprørske baroner den franske Ludvig 8. til at belejre borgen. Selvom det lykkedes bryde igennem murene fik han dog ikke overtaget slottet.
I Tudortiden var slottets forsvarsværker erstattet af krudt og skydevåben. Henrik III af England forbedrede dem yderligere efter han havde besøgt slottet.
Under den Engelske borgerkrig lykkedes det at overtage slottet uden at et eneste skud blev affyret i 1642. Netop fordi det ikke blev ødelagt ved denne overtagelse har det overlevet bedre en mange lignende slotte.
I 1700-tallet blev slottet ombygget under Napoleonskrigene. Senere blev bl.a. gravet en tunnel fra slottet til nogle barakker uden for borgens område for tillade soldater at komme ind på området på en hurtig og effektiv måde. Tunnelen stod færdig i 1803. Under 2. verdenskrig blev tunnelerne ombygget til flyverskjul og senere til kommandocentral, hvorfra Operation Dynamo blev ledet i maj 1940.

Skriv et svar