LONDON TO WAlSINGHAM – DAG 8

Start ByStansfield – Bury St. Edmonds
Dato14. september 2023
Vejr+14 C – +25 C overskyet / sol
Højdemeter op179 m
Højdemeter ned128 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag23 km
Afstand tilbagelagt i alt188 km

Efter en tør nat fulgte en tør og dejlig temperet dag , hvilket gør vandring behagelig. Fra morgenstunden var der dug i græsset så jeg tillod jeg mig de 4 første kilometer at vandre på den lokale vej frem til en lille flække ved navnet Rede og med en lille sognekirke. Den var åben og stempel stod fremme til benyttelse. Herfra igen 4 km på en lokal vej til den eneste kirke i England- indviet til St. Pretunilla der er blomstersælgernes skytshelgen. Herefter kom den lange vandring ind mod Bury St. Edmunds, hvor vandringen er vekslende direkte ud over mark, på småveje, stier og i byen gennem ældre villakvarterer. Byen er den største i Suffolk og på størrelse med Roskilde. Først stort set på gaden, hvor katedralen ligger ud til, få man øje på den og ser den. For lige før – som nabo – ligger St. Marys Church, der størrelsesmæssigt er en katedral værdig og faktisk kan forveksles med den. Kirken er et af Englands største sognekirke er opført i 1100 tallet. Katedralen – St. Edmondsbury Catheral er indviet til Edmond the Martyr – der var tysk født i 841 og døde i 869 som konge af East Anglia og blev dræbt af vikingerne i forbindelse med et af deres angreb på England. Katedralen er opført i gotisk stil mellem 1200 og 1600 tallet og blev katedral i 1914. I katedralen er frivillige i gang med at bygge en model af katedralen af logoklodser. Til katedralen er knyttet en større cafe “Pilgrims Kitchen”, hvor jeg passende kunne indtage en frokost bestående af en kæmpe bagt kartoffel med tunmousse. Hvis jeg skulle overnatte i Bury St. Edmonds – vil vandringsdagen blive lidt under 20 km og dagen i morgen er på 26 km. Derfor valgte jeg at finde et overnatningssted gør at dagene bliver stort set lige lange. Så jeg skal lige vandre 4 km længere nord på til Fornham All Saints. Jeg skal vandre igennem Bury St. Edmunds bymidte og nord ud, hvor jeg skal derefter skal vandre gennem en golfbane for at overnatte på hotellet tilknyttet golfbane.

All Saints Hotel har restaurant, så jeg kan spise både aftensmad og morgenmad på hotellet. For overnatning inkl. morgenmad betalte jeg 138 £

Skriv et svar