VIA FRANCIGENA I – HENREJSEDAG

Start ByKøbenhavn til Canterbury
Dato7. august 2015
Vejr+18C – +25C sol
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt0 km
På afrejsedagen er jeg tidligt oppe. Vejret er fint her i Hillerød. Min søn Peter kører mig til Kastrup Lufthavn, hvor jeg skal have fly til London Gatwick med Norwegian. Flyet afgår præcis kl. 9.50 og ankommer ligeledes præcis kl. 10.35 til Gatwick.
Herefter er det gennem paskontrollen (vi er uden for Schingen) og bagefter at finde billetkontoret og få udstedt mine togbilletter. Det går forrygende hurtigt og smidigt. Får endda anvist hvilken perron og retning toget afgår.
Det er godt vejr i England næsten for godt til togrejse.
Jeg skal skifte 3 gange for at komme til Canterbury. Men det går over al forventning. Togene korresponderer uden problemer og jeg er allerede i Canterbury kl. 14.30. Tager taxa til det forudbestilte hotel. Det viser sig, at jeg hurtige kunne have gået til det fra stationen. Men man er vel turist.
Det gamle hyggelige hotel ligger præcis som nabo til indgangen til katedralområdet. Så fra hotellet kan jeg se katedralen.
Canterbury er en gammel spændende by med en gammel bymidte med huse helt tilbage til 1400 tallet. Canterbury har over 45.000 indbyggere.
I det dejlige vejr er det en fornøjelse at vandre rundt i byen og det ende med, at jeg kommer ned til River Stours, der løber gennem byen. Et skønt grønt parkområde langs floden.
Jeg har bestilt et værelse med privat bad på gangen. Det er en gammel fin bygning, men faciliteterne er som *** og det er jo utrolig centralt.
Lige overfor er en bar, der servere fortræffelig varmt mad, så menuen bliver fish & chips med hvidvin og danskvand.
Jeg går i seng til pilgrimstid kl. 22.00.

CANTERBURY CATHEDRAL

Canterbury Cathedral har en stor betydning i den engelske historie. Det var i katedralen at Thomas Becket blev myrdet den 29. dec. 1170 af  kongens riddere. Senere er Thomas Becket helgengjort og hans relikvier er i katedralen.
Det er også ærkebispedømme og ærkebispen er overhoved for den Anglikanske Kirke.
Katedralen er opført fra begyndelse af 1000 tallet og tilbygget gennem århundreder. Den nuværende katedral er fra omkring 1157. Den er en af de længste middelalder bygningsværker, der er opført. Den er oprindelig opført i romansk byggestil og en del af bygningen er sengotisk. Der er glasmosaikvinduer tilbage fra 1200 tallet.

Skriv et svar