CAMINO PORTUGUÉS – DAG 22

Start by Caldas de Reis til Padrón
Dato5. oktober 2016
Vejr+10 – +18C overskyet / let vind
Højdemeter op165 m
Højdemeter ned170 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag20 km
Afstand tilbagelagt i alt631 km
Vi starter ud i samlet flok kl. 8.30 efter at have fået traditionel spansk morgenmad på hotellet. Ingen af os har særlig travlt med at komme af sted - vandringen i dag er ikke særlig lang og vi skal kun over en enkelt bakke i ca. kote 165 ved Corgullón.
Der er ikke så mange små byer i dag, men trods det, er der rigelig med steder for stop til at få kaffe/the/forfriskninger.
Vandringen er både på dejlige skov- og markstier og på små lokale veje.
Andrea og Karina har valgt at vandre videre ca. 2,5 længere frem og overnatte på et hotel der.
Det har været en hyggelig vandringsdag, i skønne omgivelser og i et udmærket vandringsvejr.
Efter at være installeret på mit overnatningssted og fået et godt bad, så tager jeg en tur rundt i byen for at se på det attraktiviteter, bl.a. Iglesia de Santiago y Padrón.
Andrea, Karia og jeg vandre lidt on and off idag. Vore to skotske venner, vandre for sig selv og dem ser jeg først igen i Santiago.
Det var jo ikke nogen lang vandring og jeg var tidlig i min overnatningsby - Padrón - som jeg så kan gå på opdagelse i.
Padron ligger lige ud til Rio Sar, hvor der er en lang promenade og byen er som de øvrige delt i en gammel bydel og en ny.
Padrón er interessant, idet området er hvor Skt. Jakob var missionær, før han vendte tilbage til. Han havde ikke den store succes i sin missionering.
Men i byen er der indviet en kirke i hans navn som indeholder O Pedrón - der er en fortøjningspæl i sten, der ifølge overleveringen er den fortøjningspæl som Skt. Jakobs stenbåd blev fortøjet til. I Iglesia de Santiago, er der endvidere et maleri, men Skt. Jakob og den båd som førte ham til Galicien.
Her udover er der Convento do Carme - et gammelt kloster med en stor klosterkirke, der har en monomental beliggenhed og nedenfor en imponerende drikkefond.
Hen på eftermiddag drikker jeg the med kage på et meget og lækkert indrettet konditori.
Om aftenen indsager jeg aftensmad på hotellet. Køkkenet er utrolig godt og den trerettes menu med en dejlig suppe, en meget veltilberedt kødret og en dejlig kage som dessert.
Ved siden af mit bord er to gæster på samme alder som mig og det viser sig at være et amerikansk ægtepar, som også er på vandring på caminoen. Vi får en hyggelig snak om pilgrimsvandring, og det viser sig, at de også er ret aktive pilgrimsvandre på de Europæiske pilgrimsveje.

Padron
 
Padron er historisk en meget vigtig by og har været det i århundrede.
Byen er et vigtigt religiøst sæde, med flere kirker og med nabobebyggelsen Iria Flavia, hvor Sct. Jakob flød i land i sin stenkiste, som et vigtigt punkt, er byen et samlingspunkt.
Padrons nærhed til Santiago, gør samtidig at byen er en vigtig overnatningsby for pilgrimme.

Hotel Chef Rivera
 
Hotellet ligger tæt på det gamle centrum, i en stille sidegade til byens gennemgående hovedvej.
Der er har pæne og gode faciliteter, pænt værelse med toilet og bad af nyere standard.
Hotellet har en udsøgt restaurant med et højt gastronomisk niveau.
35 €

Skriv et svar