DEN DANSKE PILGRIMSRUTE 6. AUGUST

Start BySlagelse C – Korsør Musholm
Dato6. august 2023
Vejr+15 C – +21 C overskyet
Højdemeter op31 m
Højdemeter ned55 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag22 km
Afstand tilbagelagt i alt66 km

På dagens vandring var der ikke en eneste kirke. “Gud være lovet vil nogen nok tænke, så skal jeg læse om dem.” Og det er helt OK at tænke sådan. Men der er meget andet at skrive om. Vandringen ud af Slagelse var af samme rute som ind til byen ud til bygrænsen og i dag så højre ud gennem et nyt villakvarter og ud på “landet” og først frem til Trelleborg Vikingeborg. For at komme videre derfra skal der vandres omkring anlægget på trampestien langs Tude Å. På et orienteringsskilt stod, at gummistøvler blev anbefalet. Hvilken pilgrim har et par gummistøvler med i rygsækken? Jeg har ikke. Men efter 2/3-del af trampestien var vandret, måtte jeg opgive. Vandreskoene begyndte at tage vand ind, hvor jeg skulle igennem en lille tykning, hvor kvæg havde trampet underlaget op, så der var dybe vandhuller efter hovene. Og længere fremme stod klart vand i græsset. Jeg måtte vandre op igennem flere kvægfolde og kravle over flere elektriske hegn for at komme op på en markvej. Jeg fik heldigvis ikke stød. Herefter var der mere fast grund under fødderne på tør asfaltvej gennem et stort sommerhusområde ved Frølunde Fed, der ligger ud til Storebælt. Efter sommerhusområdet blev der udsigt ud over vandet. Pilgrimsruten er markeret til, at der vandres i strandkanten mellem Feddet og Svenstrup. Jeg tog lokalvejen i erkendelse af dagens tidligere erfaring med, at vandreskoene jo ikke var vandtætte. Endelig midt på eftermiddagen kunne jeg vandre ind på det bookede overnatningssted Musholm Ferie, Sport og Konferencecenter. Dejligt værelse med udsigt til Storebælt og med eget køkken. Restauranten er lukket søndag og mandag. Så det blev ekstra 5 km frem og tilbage til den nærmeste Lidl for at købe ind til aftensmad. Ak ja. Sådan er pilgrimslivet så uforudsigeligt.

På Musholm Holiday, Sport & Conference betalte jeg for overnatning inkl. morgenmad kr. 896.

Skriv et svar